≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bombonjera klicala Mesiju, pa videla "tuču" i poraz Argentine, Dijaz režirao totalni preokret protiv Brazila

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neočekivani porazi favorita Argentine i Brazila

  • 1
Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Prava fudbalska južnoamerička magija viđena je u noći između četvrtka i petka pošto su se nastavil mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu, a posle velike borbe poraženi su i Argentina i Brazil. 

Naime, na legendarnoj "Bombonjeri" Gaučoci su odmerili snage sa Urugvajom, ali se nisu proslavili pošto su kod kuće poraženi sa 2:0. Zanimljivo, posle 14 uzastopnih trijumfa, Argentina je poražena kod kuće.

Od starta meča na stadionu Boke Juniors sve se vrtelo samo oko jednog iigrača, Lionela Mesija. Jednog od najboljih fudbalera sveta dočekale su ovacije sunarodnika, a on je to pokušao da im vrati atraktivnim potezima.

Od starta meča krenulo se nervozno na obe strane. A u nekoliko navrata je malo nedostajalo da dođe i do tuče.

Ipak, Urugvajci nisu bili "lak plen", pa je tako Arauho doveo svoj tim u prednost u 41. minutu i tako šokirao sve navijače na tribinama.

U nastavku Argentina je "jurila" prednost rivala. Najbolju priliku da ozbiljnije ugrozi gol imala je u 60. minutu kada je posle fantastično izvedenog slobodnog udarca, Lionel Mesi pogodio prečku.

Daleko od toga da se Urugvaj branio, ali je činjenica da je igrao organizovano i znao šta želi u ovom susretu. Cilj je bio jasan: "Zaustaviti Mesija". Toga su se držali svi njegovi čuvari, Ugarte, Olivera, Kaseres, Arauho... Tako, jedan od najboljih fudbalera današnjice nije imao dovoljno prostora da se "razmahne" i pokaže šta ume.

Umesto izjednačenja, pogodio je Nunjez na asistenciju De la Kruza i postavio konačnih 2:0.

U drugom susretu, Kolumbija je na svom terenu slavila u duelu protiv favorizovanog Brazila sa 2:1.

Na samom startu meča nije delovalo da će domaćin bilo šta da uradi u ovom meču. Selesao je krenuo žestoko, odmah nametnuo svoj ritam igre i poveo već u 4. minutu preko Martinelija. Do poluvremena, ništa se nije menjalo, a onda je selektor Kolumbije, Argentinac Nestor Lorenco izvršio nekoliko izmena i sve se promenilo na terenu.

Njegov tim zaigrao je mnogo bolje, a fudbaler Liverpula Luis Dijaz postigao je gol za izjednačenje u 75. minutu. Ovaj pogodak potpuno je paralizovao goste koji nisu uspeli da se oporave, pa je novi hladan tuš usledio samo četiri minuta kasnije kada isti igrač postiže svoj drugi gol za totalni preokret i veliko slavlje navijača svog tima.

Južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, 5. kolo:

Četvrtak

Bolivija – Peru 2:0 (1:0)

Venecuela – Ekvador 0:0

Petak

Argentina - Urugvaj 0:2 (0:1)

Kolumbija - Brazil 2:1 (0:1)

Čile - Paragvaj 0:0

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    17. novembar 2023 | 08:49

    Koliko li su svetlosnih godina sve te reprezentacije ispred nas?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA