≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Jang Bojs - Zvezda: Ko sudi, kome se daju veće šanse, očekivani sastavi...

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli igraju važan duel u Bernu

  • 16
Wankdorf Stadium, Stadion Jang Bojs Foto: Wikimedia, PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak igraju verovatno najbitniju utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona. Jang Bojs će u Bernu dočekati crveno-bele, a pobeda bi goste odvela u Ligu Evrope.

I Zvezda i Jang Bojs imaju po bod, osvojen u remiju u Beogradu (2:2) i računica je jasna - pobednik skoro izvesno ide dalje.

U slučaju remija odlučivalo bi poslednje kolo, 13. decembra, u kojem Zvezda dočekuje Mančester Siti, a Jang Bojs gostuje Lajpcigu.

Poraz bi, naravno, značio i kraj evropske sezone.

Reč trenera

Trener crveno-belih, Barak Bahar oje pred ovaj duel istakao da ekipa mora da bude fokusirana.

- Svi znaju da nas očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bismo ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs, reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je Zvezdin trener.

Video: Bahar otkrio kakvo je stanje sa Olajinkom pred meč u Bernu sa Jang Bojsom

Sa druge strane, trener Jang Bojsa Rafael Viki ističe da ne oseća pritisak.

– Ne osećam nikakav pritisak. Nikada ne prilazim utakmicama sa idejom da nešto moramo, već sa idejom da smo sposobni da to i uradimo. Pobedom možemo da napravimo nešto veliko, tako da pritisak nije ništa veći nego na ostalim utakmica. Samo treba da namestimo glavu tako da verujemo da možemo – rekao je Viki.

Ko sudi?

Glavni arbitar meča će biti iskusni Dani Makeli iz Holandije, koji je svima u Srbiji ostao poznat po činjenici da je na meču između Srbije i Portugala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na "Marakani" poništio čist pogodak Kristijanu Ronaldu zbog čega je ovaj potom podivljao.Pomagaće mu Hesel Stegstra i Jan de Vrajs iz Holandije, a četvrti arbitar je Mark Nagtigal iz iste zemlje. U VAR sobi sedeće Klaj Ruperti iz Holandije i Nejc Kajtazović iz Slovenije, dok je delegat Radenko Mijatović iz Slovenije, a posmatrač suđenja bivši španski sudija David Fernandez Borbalan.

Interesantno je da je Makeli već sudio ovim rivalima u međusobnom duelu 2019. godine kada je u Bernu bilo 2:2.

Dani Makeli Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ko prenosi

Direktan prenos meča možete ispratiti na RTS 1 i TV Arena sport Premium 1 sa početkom u 21:00.

Šta kažu kladionice

Kada je reč o prognozama, sudeći barem po kladionicama trenutnoje u blagoj prednosti tim iz Švajcarske. Jang Bojs igra na svom terenu, pa je kvota na pobedu domaćina oko 2.10. Sa druge strane, na pobedu crveno-belih se daje kvota koja se kreće oko 3.50. Nerešeni rezultat nosi kvotu od 3.80.

Očekivani sastavi

Pred Barakom Baharom ozbiljan izazov. Ulog za ovaj meč je veliki, pa se očekuje da neće mnogo menjati u odnosu na duel sa Vojvodinom.

Na golu je nezamenjiv Omri Glazer, Kosta Nedeljković će dobiti mesto pored desne aut linije. Levo će Milan Rodić koji nije igrao protiv Vojvodine. Aleksandar Dragović i Naser Điga su zacementirani u centralnom delu defanzive.

Video: Zavirite na trening Zvezde pred meč sa Jang Bojsom u Bernu u Ligi šampiona

Marko Stamenić i Hvang In-In Beom će imati težak zadatak da istovremeno kvare igru rivala i kreiraju Zvezdinu, a pomoć na sredini će imati od Gelora Kange.

Osman Bukari će biti udarna igla Zvezde u napadu i delovaće po desnoj strani, Mirko Ivanić bi trebalo levo, a u samom špicu će se naći Šerif Endijae koji je Jang Bojsu dao gol u prvom meču i kog je Bahar hvalio na konferenciji.

FK Crvena zvezda SASTAV Foto: Telegraf.rs

Video: Bitka za evropsko proleće: Fudbaleri Zvezde gostuju Jang Bojsu

(Telegraf.rs/T.S.)

Video: Barak o stanju Rodića pred meč Lige šampiona sa Jang Bojsom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    28. novembar 2023 | 08:23

    Jutros kupio hleb,nije rezani u kesi,običan, kao domaći, 105 dinara, svega mi,evo u borči..da ne imenujem prodavnicu.. katastrofa..a ko ce da trči za loptom danas,to me ne zanima.. pozz ♥️

  • Aki

    28. novembar 2023 | 08:57

    Za te pare koje zarađuju i uslove života koje imaju,trebalo bi da "lete" po terenu, a ne samo da igraju i pobede. Obični "smrtnici" ako se od prvog dana ne pokažu dobro na svom poslu(a pogotovo kod privatnika), brzo dobiju otkaz, a fudbaleri....?!!?

  • Marko

    28. novembar 2023 | 08:34

    A tako nam je lepo zivino ko grofovi sve cveta med i mleko ako se pitaju nasi mediji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA