≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Biblija mi daje snagu, briga me za Srbe na tribinama": Napadač Jang Bojsa rešen da postigne gol protiv Zvezde

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crveno-beli na teškom gostovanju u Švajcarskoj

  • 6
Žan-Pjer Nsame Foto: Manuel Winterberger / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras od 21 sat Jang Bojsu u direktnom duelu za treće mesto u G grupi Lige šampiona i "evropsko proleće" u nokaut fazi Lige Evrope.

Upravo ovaj meč bio je povod švajcarskoh Blick-a, da porazgovara sa napadačem tima iz Berna, Žan Pjerom Ensameom o predstojećem duelu, kao i njegovim fudbalskim i životnim navikama.

Naime, Ensame je postigao je 137 golova za Jang Bojs. Ali u šest pokušaja, nijedan u Ligi šampiona. On želi promeniti to protiv Crvene zvezde, a kako prenose, veliku pomoć će imati u Bibliji.

Na samom početku razgovora za Blick, prokomentarisao je mč u prvenstvu u kojem je Jang Bojs poražen od Ciriha sa 3:1.

- To je bilo razočaravajuće, nema sumnje. Ponavljali smo greške i nismo radili ono što je trener tražio. Bilo je nekoliko utakmica koje smo potpuno kontrolisali. Možda protiv Lucerna ili Vintertur-a. Ali previše nastupa bilo je promenljivo. Ne sme biti takvog izdanja protiv Srba. Zabranjeno je ponašati se tako ako želimo pobediti.

Ipak, optimističan je pred meč sa Zvezdom.

- Igramo kod kuće. Stadion je pun. I pobedom, stvar je rešena. Ovo je jedinstvena prilika. To je finale. Kao kod kuće protiv Makabi Haife. I u finalu nema opcije. Računa se samo jedno: pobeda! Pritisak je još veći. To je, kako kažemo na francuskom, igra pod pritiskom. I tu dolaze do izražaja iskustvo, stabilnost i emocije. Mi to možemo ponuditi.

Kako kaže, neće obraćati pažnju na srpske navijače.

- Nije me briga. Naši navijači će biti spremni. Moramo pretvoriti njihovu energiju u našu sopstvenu energiju. Već od zagrevanja. I mi ih pokupimo sa visokim intenzitetom na terenu.

Jang Bojs nikada nije pobedio u tri utakmice protiv Crvene zvezde.

- Još se sećamo dobro 2-2 remija u Beogradu. Jaka faza posle poluvremena i ogroman trud u poslednjih petnaest minuta. Ali sećam se i 1-1 remija u Beogradu 2019. godine, koji nas je koštao Lige šampiona. Srbi su učinili sve što su mogli da izgube vreme. Moramo biti spremni i na to. Objasnio je i kako se priprema za mečeve.

- Uvek ista knjiga. Biblija. Studiram je već pet godina, pokušavam je razumeti. To mi mnogo pomaže. Da budem smiren i stabilan kao osoba. Učim neverovatno mnogo stvari o sebi. Takođe je lakše tolerisati određene situacije koje vam nisu korisne.  Više-manje sam prošao, da. Može proći nekoliko dana da bih shvatio jedno poglavlje. Možete pročitati Bibliju za godinu dana. Ali onda je definitivno niste razumeli.

Na pitnje, da li će mu knjiga pomoći i dati snag u da postigne gol u LIgi šampiona, Ensame je odgovorio:

- Daću sve od sebe.

(Teegraf.rs/Blick.ch)

Video: Bahar otkrio kakvo je stanje sa Olajinkom pred meč u Bernu sa Jang Bojsom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šacir

    28. novembar 2023 | 09:18

    Ajdje bralt de im gol.

  • Bljuc

    28. novembar 2023 | 14:37

    Kakve veze ima Bog sa fudbalom,ta igra je od ovoga sveta a knez ovoga sveta je djavo.

  • Marko

    28. novembar 2023 | 13:42

    Ove godine Zvezda igra loše. Nema šanse da može danas nešto da uradi. Bolje da su one pare za nove stadione uložene u omladinske škole po Srbiji. Tu je nama spas i za ligu i za reprezentaciju Zvezda se oslanja na strance, a od njih nema leba. Spas je u našim mladim talentima! PS. Ovo pogotovo važi za košarku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA