Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija prolazi grupu na EURO? Evo kolike su šanse da Orlovi čak budu prvaci kontinenta!

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika su očekivanja od Orlova

  • 22
Fudbal Srbija - Bugarska Leskovac Foto: Mileta Mirčetić

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj je sve bliže. Kako dani prolaze, tako i među navijačima Srbije raste euforija, i kako to obično i biva, svi počinju da veruju u moguće čudo "Orlova" na evropskoj smotri.

Ipak, jasno je da neće biti ni malo lako, s obzirom na to da će izabranici Dragana Stojkovića Piksija igrati u grupi zajedno sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Prvi meč na kontinentalnoj smotri, Orlovi će igrati 16. juna od 21.00 u Gelzenkirhenu, kada će se susresti sa fudbalerima Engleske. Potom, će 20. juna od 15.00 igrati protiv Slovenije u Minhenu, da bi grupnu fazu na kraju zatvorili 25. juna od 21.00 protiv Danske takođe u Minhenu.

Prema propozicijama takmičenja, u osminu finala proći će prva dva tima iz svake grupe, ali i četiri najbolja trećeplasirana tima. Samim tim, to je velika prilika za naše fudbalere da prođu grupu, a to smatraju i bukmejkeri, odnosno kladionice.

U "Mozzart" kladionici, izbačene su i prve kvote za Evropsko prvenstvo, a svakako da sve najviše zanimaju kvote na Srbiju.

Prema bukmejkerima, šansa da Orlovi prođu grupu i plasiraju se u osminu finala, vrednovana je kvotom 1.60. Mnogo je i onih koji veruju da bi Srbija mogla biti prva u grupi, a za to je Mocart dao kvotu 9.

Ima i onih velikih optimista, koji ekipu Dragana Stojkovića Piksija vide kako podiže trofej, te je zanimljivo pogledati i rangiranje svih ekipa na turniru.

Kada je reč o favoritima za osvajanje, glavni kandidati su Engleska i Francuska sa kvotom 5.00, dok je Srbija 13. favorit za podizanje trofeja sa kvotom 70.

Ostaje nam da vidimo kako će biti u Nemačkoj, ali jedno je sigurno - svi verujemo u Orlove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vele

    6. decembar 2023 | 19:07

    Želim našim momcima mnogo uspeha, ali bojim se da će biti kao i uvek pred velika takmičenja, imamo velika očekivanja, a na kraju bude veliko razočaranje.

  • Сава

    6. decembar 2023 | 16:58

    Први лет ево их кући,статистике нетачне, нема шта да тражимо са Енглеском,Данском са Словенијом реми максимум!

  • uz malo sreće

    6. decembar 2023 | 18:46

    okončaćemo na četvrtom mestu u grupi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA