Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisao je za Real, a onda pogazio reč, "uništio" Zvezdu i postao prvak Evrope

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Malo je falilo da Pirlo te 2006. ne vodi Milan do trofeja LŠ

  • 2
Andrea Pirlo Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Daleko od toga da Milan te 2006. godine nije bio kvalitetniji i jači od Crvene zvezde, ali činjenica je da bi crveno-beli imali nešto lakši posao u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona da za Rosonere nije igrao Andrea Pirlo.

Šampion sveta sa Italijom tog leta i jedan od najboljih veznih igrača u istoriji Serije A, bio je velika enigma za jednu od najboljih generacija Zvezde koja je oba puta u dvomeču poražena od Milana (1:0, 1:2).

I malo je falilo da Pirlo ne bude član Milana, jer je tog leta sve već dogovorio sa Realom. Bio je viđen u Madridu, da bi se brzop predomislio kada je UEFA dozvilila Milanu da igra Evropu, a FS Italije da igraju Seriju A - iako su bili u centru "Kalčopoli" skandala.

- Posle „Kalčopolija“ smo upravo osvojili Svetsko prvenstvo i nismo znali kako će se italijanski fudbal nastaviti. Već sam potpisao ugovor sa Real Madridom, ali je onda Milan ostao u Seriji A i Ligi šampiona i ja sam odlučio da se predomislim i ostanem u klubu - priznao je Pirlo u intervjuu za Radio TV Seriju A.

A kakav je Pirlo bio igrač te 2006. godine jasno govore i izjave Milana Purovića, tadašnjeg napadača Zvezde, koji je 2021. izjavio:

andrea pirlo Foto: Tanjug/Ap

- Kad je počela utakmica, bilo je što bismo mi rekli: šala- zabava. Kako je Pirlo zalamao tako smo i mi zalamali glavama na klupi za njim. Nemoguć igrač - priznao je Purović.

Milan je te godine preskočio Zvezdu u kvalifikacijama za LŠ, ušao je u grupnu fazu i na kraju je osvojio pehar i titulu prvaka Evrope, pobedom protiv Liverpula u finalu.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    7. decembar 2023 | 17:03

    Napišite da je dokazano te sezone da je Milan nameštao utakmice i da su mu oduzeti bodovi. Tad je Juve izbačen u drugu ligu. Prvo su ih kaznili da ne igraju Evropu da su za 3 dana pred početak sa Zvezdom poništili odluku. Skandalozno. Inače Zvezda je tada imala vrhunsku ekipu.

  • Filip

    7. decembar 2023 | 15:59

    Cisto sa se zna piksi je tu kompletnu generaciju prodao i pobegao preko zato mi ne mozemo da ga smislimo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA