Vreme čitanja: oko 1 min.

Radovan Pankov nema dileme pred večiti derbi: Katai rešava!

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Imao je problem sa povredom, sada je nastavio da daje golove"

  • 1
Radovan Pankov, FK Crvena zvezda, Marakana, prazan stadion, prazna Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastaće se u okviru zaostalog 9. kola Superlige Srbije. Ovo će biti njihov 171. okršaj, a pred ovaj duel se oglasio i nekadašnji fudbaler crveno - belih, Radovan Pankov.

Odbrambeni fudbaler trenutno nastupa za Legiju iz Varšave, ali redovno prati dešavanja u klubu iz Ljutice Bogdana.

- Zvezda je dominantno počela novu sezonu pobedama nad Fiorentinom, na turniru u Rusiji, a onda se desio mali pad. Bahar je radio u Izraelu gde nema velika zimska pauza i možda je navikao da ne radi letnje pripreme jako već da tempira formu kroz sezonu. Što se sada i vidi jer mu ekipa izgleda sve bolje. Prednost Partizana se istopila, u padu su forme, dok su crveno-beli u naponu snage i u dobrom raspoloženju ulaze u derbi - rekao je Pankov za Meridian sport.

On je naglasio da se nada trijumfu Crvene zvezde, a izdvojio je i fudbalera koji, po njegovom mišljenju, može da reši najveću utakmicu srpskog fudbala.

- Derbi je težak za prognoziranje, ali naravno, nadam se pobedi Zvezde. Pojedinačno i po svakoj poziciji Zvezda je mnogo kvalitetnija. Ima nekoliko opasnih pojedinaca u Partizanu na koje treba obratiti pažnju, poput Zahida, Kalulua, Saldanje, Natha… Odbrana Partizana nema šta da traži protiv napada Zvezde. Svako ima nekog ljubimca, moj je Katai. On može lako da reši derbi i mislim da će biti čovek odluke. Imao je problem sa povredom, sada je nastavio da daje golove, izgleda da je tempirao formu za ono glavno i drago mi je zbog njega - nastavio je defanzivac.

Za kraj je imao poruku za bivše saigrače.

- Donesite tri boda na Marakanu, budite prvaci, pa da se igra Liga šampiona i sledeće godine - završio je Radovan Pankov.

Crvena zvezda je nakon dosadašnjeg dela sezone prvoplasirani tim Superlige Srbije sa 45 bodova, dva više od drugoplasiranog Partizana.

(Telegraf.rs)

Video: Radovan Pankov: Ceo tim Zvezde je bio u šoku zbog Kobija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    20. decembar 2023 | 20:07

    Vala rešio ga čovek,promaši sa 3 metra gol. Svaka mu čast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA