≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mihajlo Ilić u Bolonji, Partizanu skoro 5.000.000 evra!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi defanzivac karijeru nastavlja u Seriji A, ali je u igri i pozajmica

  • 8
Mihajlo Ilić Foto: MN Press

Defanzivac Partizana - Mihajlo Ilić, posle polusezone u kontinuitetu, karijeru će nastaviti u Bolonji! Italijanski klub će za mladog reprezentativca iz redova crno-belih platiti obeštećenje od skoro 5.000.000 evra, uz procente od dalje prodaje (deset posto), a intenzivno se pregovara i o mogućoj pozajmici fudbalera do kraja sezone, kada bi se preselio na "čizmu".

Ovakav epilog je mogao da se nasluti još tokom jeseni, jer su skauti Bolonje intenzivno pratili Ilića na većini mečeva, a interesovanje je intenzivirano krajem polusezone kada je u Humsku stigla i zvanična ponuda od 3.500.000 evra.

Ipak, u Partizanu su smatrali da mladi fudbaler, koji je zavredio i poziv u A reprezentaciju Srbije, vredi više te su potraživali 7.000.000 evra, da bi se dve strane na kraju "našle" na cifri od oko 5.000.000 evropskih novčanica.

Kamen spoticanja je ipak bila želja crno-belih da Ilić ostane do kraja sezone, najviše zbog činjenice da u odbrani praktično (još uvek) ne postoji alternativni bonus igrač, što su Italijani odbijali, ali su ipak nastavljali sa pregovorima što je davalo nadu u pozitivan ishod.

Ilić je u protekloj sezoni praktično tek kročio na veliku scenu, dobijajući minute na kašičicu, ali je od letos pod palicom Igora Duljaja praktično nezamenljiv u sastavu Partizana. Čak i kada nije blistao, trener crno-belih je imao strpljenja što je tokom jesenjeg dela sezone dovelo do značajnog napretka mladog fudbalera i interesovanja klubova.

Na kraju će "projekat" biti sasvim dobro naplaćen, te će Partizan zaraditi za miran prolećni život iz jedinog sigurnog, decenijskog "sponzorskog" izvora - omladinske škole. Sve ostalo je "tanka pita"...

(Z. Ivković)

Video: "Mnogi su se sladili krizom, voleo bih da svi timovi imaju takvih problema": Nikolić pecnuo rivale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • punisher

    10. januar 2024 | 12:13

    Ako za njega neko da 5M€ onda za malog Mijatovića minimum 15M€

  • BOBA

    10. januar 2024 | 12:08

    Momak odigrao u našem prvenstvu gde je intenzitet na nivou treće lige Engleske i Nemačke,čim je pozvan u reprezentaciju znao sam da se pomaže Partizanu da podigne cenu pri prodaji,prosečan igrač ali mlad i stekao određeno iskustvo,tako se upropašćuju mladi igrači,odu u inostranstvo i ne igraju,Marković otišao u Olimpijakos,grejao klupu,Stevanović talenat i gde je sada,prodaju mlade da bi zadržali fotelje

  • Baxter88

    10. januar 2024 | 11:56

    Idemoooooooo ves masina je ukljucena, bubanj se okrece, pranje love moze da pocne! Kao prvo Bolonja nije klub koji daje 5M za igraca a kao drugo on nije los momak al je mlad i nedokazan u ozbiljnom fudbalu i ne vredi vise od 2.5M evra npr i nekih procenata eventualno, sve ostalo upumpavanje para u Partizan od drzave verovatno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA