≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

SAZNAJEMO: AZ Alkmar nudi 4.000.000 evra za Belića, rasplet do polaska tima na Kipar

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vezista je voljan da promeni sredinu., pa je su na potezu crno-beli

  • 11
Kristijan Belić Foto: MN Press

Jeste Mihajlo Ilić na izlaznim vratima Partizana, jer je italijanska Bolonja ozbiljno zagrizla za njega, ali nije jedini fudbaler Partizana, koji u ovom trenutku ima ozbiljnu ponudu u redovima lidera Superlige. Kako Telegraf saznaje, redove crno-belih bi mogao napusti i Kristijan Belić koji je na meti AZ Alkmara i to za sumu od 4.000.000 evra, od čega bi deo prišpao crno-belima, a deo Čukaričkom.

Tačnije, ukoliko se transfer veziste realizuje u Hiolandiju, a velika je verovatnoća, jer je Belić već dogovorio svoje uslove i čeka rasplet među klubovima, Partizanu i Čukaričkom bi pripalo po 2.000.000 evra od obešrećenja.

Takav dogovo je postignut pre godinu i po dana, kada je Belić, u tom trenutku igrač koji čak nije bio ni standardan u Čukaričkom, angažovan sa Banovog brda i to bez obeštećenja, uz procente od dalje prodaje.

Možda bi se crno-beli, da pretpostave kako će se igrač razviti u Humskoj, tada više "natezali" sa Upravom Čukaričkog, ali ko je mogao da predvidi epilog...

Kako bilo, Belić je već duže vreme na oku AZ Alkmara, koji trenutno zauzima četvrtu poziciju u Erediviziji iz PSV, Fejenorda i Tventea.

Što se Kristijana Belića tiče, potencijal je nagovestio u protekloj sezoni čim je dobio ozbiljniju priliku, ali je punu afirmaciju doživeo u tekućoj, u kojoj je zbog neverovatnog požrtvovanja postao miljenik navijača Partizana.

Za crno-bele je odigrao 23 utakmice od početka sezone, dva puta se upisao u strelce, uz šest asistencija, no, uz to je bio i glavna pokretačka snaga celog tima.

Nije isključeno da Partizan, ukoliko proda Ilića, odloži prodaju Kristijana Belića, međutim, radi se o ozbiljnom novcu, u odnosu na ulaganje i pitanje je da li će crno-beli i sam fudbaler ostati imuni na ponudu AZ Alkmara.

Veliko je pitanje takođe da li crno-beli u tako kratkom vremenskom roku uspeti da pronađu adekvatnu zamenu za jednog od nosilaca igre u proteklim periodu.

(Z. Ivković)

Video: "Mnogi su se sladili krizom, voleo bih da svi timovi imaju takvih problema": Nikolić pecnuo rivale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srđan

    10. januar 2024 | 14:09

    AZ Alkmar nikad nije dao ovoliki novac za transfer?!

  • Dusan

    10. januar 2024 | 14:29

    Jeste, ali dinara.

  • Partizan1945

    10. januar 2024 | 14:57

    Poceo je slabo, ali je ove sezone pokazao da je najbolji u timu, cak je i kapitensku traku zasluzio. Ako zeli da ide, nek ide

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA