Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Grafičara posetio Los Anđeles Galaksi: Razgovaralo se i o mogućoj saradnji!

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 2
Jovan Kirovski i Slobodan Govedarica Foto: Printscreen/Instagram/rfkgraficar

Predsednik Grafičara Slobodan Govedarica posetio je ekipuLos Anđeles Galaksija - člana američke MLS lige.

Na poziv Jovana Kirovskog, renomiranog stručnjaka, nekadašnjeg člana Mančester junajteda, Borusije Dortmund, Sportinga iz Lisabona, Kristal Palasa, a trenutno tehničkog direktora Los Anđeles Galaksija, dva kluba su razmatrala mogućnosti buduće saradnje jer je Grafičar prepoznatljiv kao riznica talentovanih fudbalera.

Činjenica da Grafičar stvara igrače kako za prvi tim Crvene zvezde i reprezentaciju Srbije, tako i za klubove liga petice, uz naporan i posvećen rad, pre svega sa mladim fudbalerima je odjeknuo i do Sjedinjenih Amerčkih Država, na šta su svi u klubu ponosni.

- Zahvalio bih se svima u LA Galaksiju na izvanrednom gostoprimstvu, pre svega fudbalskoj legendi Jovanu Kirovskom, koji na izuzetno profesionalan način sprovodi ličnu viziju i prenosi bogato iskustvo. Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji Galaksija i Grafičara, kao i eventualnim pozajmicama. Krasi nas atribut da smo klub koji okuplja najtalentovanije mlade igrače u Srbiji, od kojih kasnije nastaju vrhunski asovi. Radimo sistemski, jer su fudbalerima omogućeni optimalni uslovi za razvoj i promociju u seniorsku konkurenciju. Stvaramo igrače za najveću scenu, uključujući i klubove iz liga petice. Uostalom ljudi iz LA Galaksija su već upoznati sa transferom Fol Falua u francuski Rems - istakao je Slobodan Govedarica.

Način poslovanja Galaksija, koji je u svojim redovima imao asove poput Ibrahimovića, Ernandeza, Robija Kina, Dos Santosa je na vrhunskom nivou i dobro poznat širom sveta.

- Velika prednost LA Galaksija, pored infrastrukture, sportskih radnika i igrača, je u stabilnim i redovnim prihodima. Ostvarili su promet u protekloj godini od 98 miliona dolara, dok je čist profit iznosio svega četiri miliona. Kompanija AEG je vlasnik kluba, podržava ih šest velikih sponzora, a vrednost tima je procenjena na 925 miliona dolara. Sve to su preduslovi da bi se sprovodio plan razvoja i strategije, a istakli su koliko je važno da svi zaposleni u kolektivu imaju stabilna primanja. Partnerstvo koje imamo sa Crvenom zvezdom nama to omogućava, velike zasluge joj dugujemo, ali pored toga što razvijamo najtalentovanije Zvezdine igrače trudimo se ujedno da podignemo i vlastitu Omladinsku školu. Plan je da kroz saradnju sa klubovima poput LA Galaksija podignemo rad na još viši nivo - rekao je Govedarica.

(Telegraf.rs)

Video: Zimske pripreme crveno-belih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    11. januar 2024 | 10:13

    Pitaj jel moze ultra kop da gradi i tamo.posto duh posustaje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA