≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Partizan dovodi Ekvadorca iz Šahtjora: Kastiljo jača vezni red crno-belih

Vreme čitanja: oko 2 min.

Defanzivni vezista stiže na jednogodišnju pozajmicu

  • 7
Denil Kastiljo Foto: FK Šahtjor Donjeck

Otišao je Kristijan Belić, imao je želju da se okuša u drugoj sredini i naplati dobre igra u minuloj godini, ali su u Partizanu, pretpostavljajući da neće moći da zadrže vezistu, imali spremno rešenje. Kako Telegraf saznaje, proradila je veza Igor Duljaj -Šahtjor Donjeck, pa među crno-bele stiže defanzivni vezista Denil Kastiljo (19), koji će popuniti prazninu u manevru!

Preporuku iz bivšeg kluba trenera Partizana, u Humskoj je prihvatio i sportski sektor na čelu sa Ivicom Kraljem, koji se složio da se radi o fudbaleru koji kvalitetom može da donese prevagu. Otuda je reakcija, na dan kada je Belić otputovao u Holandiju, bila pravovremena.

Kapiten mlade selekcije Ekvadora biće angažovan na jednogodišnju pozajmicu, s obzirom na činjenicu da u žestokoj konkurenciji u Šahtjoru, koji je jesenas igrao grupnu fazu Lige šampiona, nije imao mnogo minuta. A, s obzirom na činjenicu da se radi o izuzetno talentovanom igraču, trenutno ne postoji opcija da ga crno-beli otkupe, niti bi, verovatno, imali dovoljno sredstava za tako nešto.

Radi se o momku koga je skauting tim ukrajinskog kluba dugo pratio pre nego što je prošlog leta odlučio da ga otkupi od LDU Kuita iz Ekvadora za pola miliona evra i uvrsti u najjači sastav.

Ipak, u takvoj konkurenciji Kastiljo nije imao mnogo minuta, međutim, u priči se pojavio Partizan kada je Kristijan Belić prodat AZ Alkmaru i ponudio povoljno rešenje za sve tri strane. Fudbaler je imao još tri opcije, no, umešao se potom i sportski direktor Šahtjora Darijo Srna, koji ga je "preusmerio" ka Beogradu i crno-belima, a koji je nedavno u ekskluzivnom razgovoru za Telegraf rekao da je uvek tu za Duljaja i da je on njegov prijatelj za ceo život.

Kastiljo nije klasičan zadnji vezni, već poput Belića, zbog izuzetnih fizičkih karakteristika, može da pokrije pozicije "šest" i "osam". Visok je 190 centimetara, bolje se služi desnom nogom, veoma je brz i snažan, siguran na lopti, u pasu.

Pre dolaska u Šahtjor branio je boje ekvadorskih klubova LDU Kuita i Atletiko Kina...

Pogledajte i njegov video sa potezima iz Šahtjora:

(Z. Ivković)

Video: Ekskluzivno! Darijo Srna za Telegraf: "Duljaj je moj prijatelj za ceo život"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    16. januar 2024 | 10:32

    Smešno! Doneće prevagu igrač koji nije uopšte igrao, ima 19 godina!? Tipično za naš fudbal!

  • DDF

    16. januar 2024 | 11:40

    Opet necija kombinacija"ubijes konja ides peske"dovedes klinca dok prodajes domace igrace koji su nosioci u timu

  • odakle pare?

    16. januar 2024 | 12:11

    Koliko ovi stranaca imaju u FK i KK Partizan? Preko 30 sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA