≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Saznajemo: Veliki BUM za kraj! Partizan doveo Goha za 1.200.000 evra

Vreme čitanja: oko 3 min.

Reprezentativac Južne Koreje je peto pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku

  • 26
Jung Jun Goh Foto: Yonhap News / Newscom / Profimedia

Reprezentativac Južne Koreje Jung-jun Goh (22) biće peto i verovatno poslednje pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, saznaje Telegraf, izuzev ako u smiraju "pijace" ne iskrsne još nešto interesantno van plana.

Mladi fudbaler stiže iz redova Pohang Stilersa i crno-beli će za njega platiti obeštećenje od 1.200.000 evra (u četiri rate), uz 10 odsto od dalje prodaje, dok će napadač potpisati ugovor na tri godine.

Partizan je od letos "jurio" Goha, čineći sve da angažuje jednog od najboljih fudbalera Južne Koreje, ali nikako nije mogao da prevaziđe prevelike finansijske zahteve Pohanga, koji je za svog prvotimca isprva tražio čak 2.500.000 evra i "držao cifru" mesecima unazad. Nije čak uspevao da pronađe ni način da adekvatno razgovara sa čelnicima južnokorejskog kluba, jer su informacije bile šture ili netačne, menjale su se iz sata u sat i, po nepisanom pravilu, nijedna nije bila validna.

Trener Igor Duljaj, čija je Goh bio velika želja i klub su činili sve ne bi li cifru koliko-toliko upristojili, ali je teško išlo zbog potpuno drugačijeg funkcionisanja tržišta u tom delu sveta. Zato je operacija angažovanja Goha imala nekoliko faza i morala je da bude odložena za zimski prelazni rok.

Transfer pomogao "Azijski Ibrahimović" - Dejan Boske Damjanović

Dejan Damjanović Dejan Damjanovic; Foto: Telegraf

Delovalo je da će i ovoga puta priča teško biti realizovana, ali je crno-bele pomalo pogledala i sreća, ukazala se prilika posle kontakta sa nekadašnjim najboljim fudbalerom Južne Koreje - Dejanom Bosketom Damjanovićem. Nekadašnji napadač inače uopšte nije deo menaždreskog sveta, već je isključivo želeo da pomogne svojim kontaktima u Južnoj Koreji, gde je ostavio neizbrisiv igrački trag.

Saga je, kada se konačno Dajmanović "umešao", odjednom dobila i "sliku i ton" , a uz to se ispostavilo da agenti koji zastupaju Goha zapravo već imaju igrača u srpskom fudbalu i to Žin Ho Žoa, koji brani boje Novog Pazara, kao pozajmljeni fudbaler turskog Fenerbahčea.

Ispostavilo se da Damjanović dobro poznaje pomenute agente, koje je "spojio" sa čelnicima Partizana, pa su organizovani sastanci u Beogradu, koji su doprineli da se cena, u odnosu na prvobitnu spusti za više od milion evra, konkretno sa prvobitnog potraživanja od 2.500.000 na - 1.200.000 evra.

Tu nije kraj, Partizan je morao da isposluje i da se pomenuto obeštećenje isplati u ratama, kako bi klub eventualnim izlaznim transferima amortizovao ulaganje u Korejca. Na kraju su se kockice složile, jer je Goh još letos bio voljan da dođe u Beograd, a sada su popustili i Pohang i agenti koji ga zasutupaju, pa će crno-beli dobiti značajno pojačanje u nastavaku sezone.

Sa 20 godina debi kod Paola Benta

Što se Goha tiče. radi se o izuzetno talentovanom igraču, koji je u Humskoj projektovan za poziciju krila, ali i za organizatora igre u budućnosti kada za to dođe vreme.

Odlikuju ga brzina, esplozivnost, sjajno kretanje između linija, pas... Primarna pozicija mu je u centralnom delu manevra, ofanzivno, ali može da odgovori i zadacima na krilima, jer je izuzetno vešt sa loptom, sposoban da pronađe i najmanji prostor zbog, pre svega, fantastičnog kretanja. Takođe, odličan i u pritisku na protivničke odbrane...

Goh je visok 170 centimetara, ima takozvano “nisko težište”, promenu pravca, bolje se služi desnom nogom, a u protekloj sezoni je u Južnoj Koreji proglašen za najboljeg igrača.

Bio je član svih selekcija Južne Koreje od kadetske do A reprezentacije, sa kojom je u oktobru osvojio zlatnu medalju na Azijskim igrama, čime se oslobodio obaveznog vojnog roka, koji pomenuta zemlja praktikuje.

Jung Jun Goh Foto: Thananuwat Srirasant / AFP / Profimedia

Sve navedene reference, uz mladost i mogućnost finansijskog “nastavka” kroz transfer, utemeljenje su zbog kojih se Partizan odlučio za Jung-juna Goha, za koga u Humskoj veruju da je novi, isplativ projekat kluba.

Podsetimo, Goh je drugi fudbaler, posle Nikole Miličića (500.000), za koga je Partizan platio obeštećenje u zimskom prelaznom roku. Preostala trojica igrača-Leonard Ovusu, Denil Kastiljo i golman Miloš Krunić angažovani su bez ulaganja.

Očekuje se da Goh već sledeće sedmice priključi ekipi, jer su crno-beli i u tom slučaju imali sreće pošto je fudbaler u ovom trenutku udaljen na samo 190 kilometara od baze na Kipru. Naime, napadač trenutno boravi u Turskoj, odnosno Antaliji, gde je na mini-pripremama sa reprezentacijom Južne Koreje, pa bi, što reče neko u šali, mogao i brodom da se "prebaci" do rajskog ostrva...

(Z. Ivković)

Video: Željko odgovorio na prozivke sa društvenih mreža: Oni su najpametniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paki

    19. januar 2024 | 18:49

    Aman ljudi moji,ja kad ovo procitam krenu mi suze na oci od srece.Pa ovake karakteristike nije imao ni Runi u njegovim godinama.Samo me cudi kako ga niko od skauta iz velikih liga nije primetio.Brz,okretan,jak na lopti ,dobar u napadu jos bolji u odbrani i to za samo 1.2 miliona eura.Samo mi jije jasno kako ce Zvezdina i Partizanova deca da dodju na red od ovih zvezda

  • Joffrey

    19. januar 2024 | 18:26

    U najavi novi slučaj Takuma Asano. Biće naš do dospeća eventualno treće rate.

  • Slava

    19. januar 2024 | 18:31

    I ne mogu da nadju talentovanog naseg klinca nego dovode tudje uz, normalno, punjenje dzepova i menadzera i uprave… Cist lopovluk I Steta…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA