≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Došao u Zvezdu kao veliko pojačanje, bio cimer Radetu Bogdanoviću, žena mu je bomba i sa 50, evo šta sada radi

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što je izgubio sav novac, Verder je taj koji mu se na neki način odužio za sve što je pokazao na terenu

  • 4
Ailton Foto: MN Press, Printskrin: Instagram/rosselirdz

Kada je poslednjeg dana avgusta 2006. godine stigao na Marakanu, Crvena zvezda je u tom trenutku za člana dobila verovatno najveće strano ime u istoriji kluba - Ailtona!

Brazilac je tada iza sebe imao blistavu karijeru u Verderu i Šalkeu, bio je prvak Nemačke i uzeo Kup sa timom uz Bremena, zatim i Intertoto Kup sa "plavima", dok je u sezoni 2003/04 proglašen za najboljeg strelca i igrača Bundeslige.

Na Marakani se nije naigrao, došao je debeo i na terenu je više ličio na cirkus. Zato i ne čudi što je već na polusezoni, posle samo četiri gola, napustio Zvezdu i otišao u Grashopers.

Posle lutanja, Ailton je menjao klubove do 2013. godine, a u međuvremenu je ostao bez ičega. Odnosno bez velike sume novca koju je zaradio. To je svojevremeno za Telegraf otkrio i Rade Bogdanović koji je sa Ailtonom bio cimer u Verderu.

- Zvezda ga je dovela i kad je otišao pitaju se da li je moguće da je čovek onakav. Ja sam s njim spavao u sobi tri godine, što mene niste pitali pre nego što ste ga doveli. Prvo što bih rekao jeste da se ne izuva i presvlači kada spava. Potrbuške je spavao u patikama i trenerci. A koliko je Ailtonu falila inteligencija govori podatak da je bankrotirao. Finansijski je pukao totalno jer nije znao šta potpisuje. Dao je punomoć drugarima za berzu i ostao je bez novca. Onda mu je Verder organizovao oproštajnu utakmicu da ima od čega da živi. Da ode u Brazil - rekao je Bogdanović svojevremeno.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ailton Gonçalves (@ailtonag)

Ailton je u međuvremenu stao na noge, uključen je u akcije kluba, te se i sam pohvalio da je dobio ulogu manekena u promociji Verderove majice povodom 125 godina od osnivanja kluba.

Jednostavno, kao veliko ime kluba prosto je mamac za navijače, te su mu lako našli novi posao.

Ono čime Brazilac može da se pohvali jeste brak sa Meksikankom Džudit Rodrigez koga ga prati iz najranijih igračkih dana. Zajedno su prošli i uspone i padove, a imaju četvoro dece.

Džudit je u januaru napunila 51 godinu, ali je i dalje u top formi. Verovatno su se upoznali tokom sezone 1997/98 u kojoj je Ailton nastupao za Tigres, te odatle otišao u Verder.

Ailton Foto: imago sportfotodienst / imago sportfotodienst / Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA