≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre godinu dana se borio za život i pobedio rak, a sada je heroj nacije sa najvažnijim peharom u karijeri

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada je bilo najvažnije, na veliku scenu stupio je rođeni pobednik

  • 0
Sebastijan Ale Printskrin: Twitter.com/@ActuFootAfrique

Često čujemo za izreku "život piše romane", a jedan od najlepših primera je napada Borusije Dortmund i reprezentacije Obale Slonovače, Sebastijan Ale.

Slonovi su u Abidžanu pred svojim navijačima pobedili Nigeriju sa 2:1, iako su gubili sa 1:0 na poluvremenu.

Momak koji se pre godinu dana borio za život, jer mu je dijagnostifikovan rak testisa, uspešno je prošao proces lečenja i hemoterapije i vratio se na teren.

Posle osam meseci velike borbe i patnje, uspeo je da pobedi i da se posle toga vrati na teren. Bilo mu je potrebno neko vreme da uđe u formu, jer nije lako ni psihički se vratiti nakon svega što je prošao tokom oporavka i lečenja, gde vam od toga zavisi i život.

Ispostavilo se da je u najbolju formu ušao baš pred Kup afričkih nacija, koji je i održan u njegovoj zemlji - Obali Slonovače.

Sebastijan Ale Foto: Instagram - Printscreen

Zemlja koja je razorena posle građanskog rata, dobila je malo sreće. Fudbal je bio ono što je u svojoj biti - zabava i sreća za sirotinju.

Neverovatna je i priča Obale Slonovače koja je došla do titule na fascinantan način. dobili su prvi meč proti Gvineje Bisao, pa izgubili od Nigerije 1:0 i Ekvatirojalne Gvineje sa 4:0 i nakon toga otpustili selektora, misleći da su ispali sa takmičenja.

Pukom srećom su se kao jedan od najboljih trećeplasiranih timova plasirali u nokaut fazu, onda je ekipu preuzeo pomoćnik, pa su dva puta posle produžetaka prošli dalje, prvo protiv Senegala u osmini finala, pa protiv Malija u četvrtfinalu golom u 120. minutu.

Onda je na scenu stupio Ale, koji je rešio polufinale protiv Konga spektakularnim golom, a potom je dao i pobednički gol u finalu posle preokreta protiv Nigerije i to je bez dileme najsvetliji momenat njegove karijere.

Obala Slonovače - DR Kongo Foto: AP/Tanjug

Posle meča, nije mogao da sakrije emocije kada je intervjuisan jer je sa mnogo emocija pričao sa Basileom Bolijem, bivšim reprezentativcem Obale Slonovače, koji sada radi kao reporter za BeIn sport.

U jednom momentu, Ale je zaplakao dok je pričao o ostvarenju svog sna, a zaplakao je i sam Boli koji ga je intervjuisao i koji ga je tešio.

Momenat je postao viralan na društvenim mrežama i pokazatelj je kakve emocije fudbal može da proizvede.

Ale je nesumnjivo postao heroj nacije, a posle svega što je prošao u poslednje dve godine, ovo je za njega nagrada za borbu u kojoj je izvojevao najvažniju pobedu.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo nije Kamp Nou za sirotinju ovo je genijalni rad jednog budućeg arhitekte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA