≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Superklasiko bez pobednika! River i Boka podelili plen pred više od 85.000 ljudi, prštalo je na sve strane

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Standardno smo videli brojne čarke, ali ovoga puta bez većeg incidenta na terenu

  • 1
River - Boka Foto: JUAN MABROMATA / AFP / Profimedia

Fudbaleri River Plejta i Boke Juniors podelili su bodove u legendarnom Superklasiku pred više od 85.000 ljudi na stadionu "Monumental" u okviru Liga kupa Argentine. Meč su tradicionalno obeležile tenzije, čarke, ali na kraju je nekako bilo najpravednije da se meč završi nerešenim rezultatom - 1:1 (0:0).

Gledali smo sasvim kvalitetan fudbal, a utakmica je počela fenomenalnom koreografijom navijača Rivera preko celog stadiona. Odjednom se čitav "Monumental" pretvorio u crveno-bele boje.

U takvom stanju stvari, tokom prvog poluvremena došlo je i do prvog koškanja, a posle jednog starta Fernandeza, međutim, sudija je uspeo da smiri čitavu situaciju, te se sve završilo samo na verbalnom okršaju. Tradicionalno smo videli gomilu žutih kartona, možda pomalo čudno, ne i crveni.

Četiri je već glavni sudija uspeo da podeli tokom prvog poluvremena, od čega tri za igrače Boke, a na startu drugog viđen je i prvi pogodak.

Postigao ga je Solari posle solo akcije iz kontre. Istrčao je jedan na jedan sa golmanon Boke, šutirao i pogodio ga, da bi potom bio precizniji nakon što mu se lopta opet odbila na noge.

Pojurila je Boka izjednačenje, pokušala je da izjednači i u tome je na kraju i uspela. U grotlu "Monumentala", sjajno je po desnoj liniji uspeo da probije Blanko, koji je vratio loptu na oko 10 metara, gde je spremno čekao Medina, koji je uspeo da je spakuje u mrežu.

Iako su mnogi mislili da će navijači Rivera posle toga da "pobesne" desilo se nešto suprotno. Zapevali su još jače. Ali ta pesma nije ponela Plejt do pobede.

Ipak, verovatno ih ovaj bod u derbiju, osim toga što su propustili priliku da slave nad najvećim rivalom pred domaćim navijačima, neće mnogo boleti. Imaju 13 poena, prvi su u svojoj grupi u Liga kupu Argentine, dok je Boka sada ostala na 10 i teško da će uspeti da se domogne prva četiri mesta koja vode dalje u nokaut fazu.

(Telegraf.rs)

Video: Robert Prosinečki gledao meč Vojvodine i Spartaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA