≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hajduk dobio odgovor od Fudbalskog saveza Hrvatske posle VAR skandala: "Tražimo ko je pustio snimke u javnost"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće sprovedena detaljna istraga

  • 0
FK Hajduk Split Foto: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

Fudbalsku hrvatsku juče je uzdrmao svojevrsni skandal nakon što su se u javnosti pojavili snimci razgovora sudija iz VAR sobe sa glavnim arbitrom Franom Jovićem sa utakmice Varaždin - Hajduk, koja je završena bez pobednika (1:1), a koji su bili puni psovki.

Hajduk iz Splita tražio je hitnu reakciju nadležnih organa, danas će biti organizovana i pres konferencija šefa Sudijske komisije, a u međuvremenu se oglasio i Fudbalski savez Hrvatske, koji kaže da traži osobu koja je dostavila snimke medijima.

Splićani su objavili odgovor koji su dobili od Saveza, a koji vam prenosimo u celosti.

- Poštovani gospodine Jakobušić,

Primili smo k znanju vaš dopis vezan za snimke komunikacije sudija iz VAR sobe koji su se pojavili u medijima. Fudbalski savez Hrvatske reagovao je odmah po objavi tih snimaka, te je zatražio odgovor Komisije fudbalskih sudija koja je, kao što je poznato, nezavisno telo.

Takođe, Fudbalski savez Hrvatske će podneti prijavu nadležnim državnim telima od kojih očekujemo da istraže te da utvrde kako i zbog čega su navedeni snimci neovlašćeno skinuti, obrađeni i dostavljeni medijima. Nakon dobijenog odgovora i povratnih informacija od nadležnih tela, Fudbalski savez Hrvatske će o zaključcima obavestiti zainteresovanu javnost.

Uz to, potpuno sam uveren da regularnost takmičenja nije dovedena niti će doći u pitanje, niti objavom ovog snimka, kao niti suđenjem u proteklim kolima.

Srdačan pozdrav, Marijan Kustić - piše u saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske.

(Telegraf.rs)

Video: Robert Prosinečki gledao meč Vojvodine i Spartaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA