≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne pamti se ovakvo interesovanje Grobara za meč sa Zvezdom: Da li će Jug Marakane konačno biti pun na derbiju?

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pristalice crno-belih u velikoj euforiji zbog trenutne situacije na tabeli

  • 16
FK Crvena zvezda - FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Pred nama je 172. večiti derbi i jedan od najvažnijih u poslednjih nekoliko godina, jer može da odredi dalji tok šampionata, pošto Partizan ima bod prednosti.

Ovaj derbi zbog rezulatskog značaja izaziva nikad veće interesovanje među navijačima oba večita rivala.

Zvezdi je pobeda imperativ ukoliko želi da pretekne Partizan, dok crno-belima u slučaju pobede mogu da naprave veliki korak ka osvajanju titule prvi put posle šest godina pauze.

Utisak je da bi posle mnogo godina stadion za derbi mogao da bude krcat.

Severna tribina, kao i istočna i zapadna bi trebalo većinski da budu ispunjene navijačima Zvezde, koji su veći deo karata već kupili u sklopu akcije da se dolaskom na meč sa Čukaričkim dobija i karta za večiti derbi.

Ali, za razliku od prošlih godina, kada Grobari nisu uspevali da napune južnu tribinu, koja je često bila i razjedinjena i podeljena u nekoliko frakcija, utisak je da sada i to može da se dogodi.

Ne pamti se da je među navijačima Partizana bilo ovoliko interesovanje za jedan večiti derbi na Marakani. Jedan od razloga je to što Grobari ove sezone bojkotuju utakmice na svom stadionu, ali dolaze na gostovanja.

Takva akcija izazvala je veliku mobilizaciju Grobara, pa su tribine na svim gostujućim stadionima bile pune navijačima Partizana. Deluje da bi konačno i južna tribina mogla da bude puna na Marakani. Bilo je i poslednjih godina dobrih izdanja navijača Partizana na Marakani uz masovan dolazak, ali su tribine južne strane bile smanjenog kapaciteta zbog podela među Grobarima i tampon zona između zaraćenih frakcija.

To što dugo jug nije bio pun na Marakani i to što je Partizan prvi na tabeli i ima šansu da na derbiju dodatno pobegne rivalu, maksimalno je mobilisalo navijače crno-belih. Čak i posle meča sa Efesom u Areni u Evroligi, vođa navijača Partizana je preko razglasa poručio svim navijačima da na vreme kupe kartu za derbi, kako ne bi ostali bez nje, jer je interesovanje ogromno.

Prodaja karata za navijače Partizana počela je u ponedeljak 4. marta, a za sada se mogu kupiti u Merkatoru, a od srede i na blagajnama u Humskoj.

Navodno su navijači Partizana kupili i veliki broj karata za istočnu tribinu bliže južnoj, što je često bio slučaj i u prethodnim derbijima na Marakani.

Sve ovo obećava možda i najbolji navijački derbi u poslednjih deset godina, a kako će sve to izgledati, videćemo u subotu od 17.00 na Marakani.

Kakav ishod očekujete na 172. večitom derbiju?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Video: Krenuo korteo Grobara ka Marakani: Odjekuju uvrede na račun Zvezde i Delija uz bakljadu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    4. mart 2024 | 13:17

    Veliki sam navijač CZ ali bih baš želeo da jug takođe bude krcat i nepodeljen. Da opet bude onaj stari derbi. Jer derbi je naša sportska svetinja. Da se taj dan sve drugo zaboravlja i zapostavlja. Nekoliko sati pre početka utakmice već se kreće nekuda,sa nekim.. Do kafane,do kladionice da se odigra iz 1-1 3+.. Uživancija. Valjda će uskoro biti i neke kvalitetnije igre, ali do tada da prihvatimo i podržimo ovo što imamo..

  • Navijaci x

    4. mart 2024 | 13:00

    Navijaci uspeha uvek bili i u kosarci do pre dve godine dok nisu igrali EL nigde ih nije bilo.Isto i i fudbalu uorava napolje bla bla sad su prvi i sad opet lozana

  • Zilot

    4. mart 2024 | 12:41

    Pa moraju da dođu na Marakanu kad nemaju svoj stadion i tribinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA