Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ponosni na boje, verni tradiciji": Partizan najavio derbi sjajnim videom i poznatom navijackom pesmom

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klub iz Humske na današnji dan pre 65 godina prvi put obukao crno-bele dresove

  • 9
FK Partizan Foto: FK Partizan.rs

U subotu od 17 časova na programu je 172. duel između večitih rivala - Crvene zvezde i Partizana. Iz tog razloga crno-beli su sjajnim videom i poznatom navijačkom numerom najavili predstojeći meč. Naime, na današnji dan, pre 65 godina, Partizan je prvi put zaigrao u crno-beloj opremi i to na utakmici protiv Borca iz Podgorice u kojoj je tada slavio rezultatom 1:0 i plasirao se u polufinale Kupa.

U videu koji se nalazi na zvaničnoj Instagram stranici FK Partizan, prvotimci crno-belih pozirali su sa dresovima koje su nosili njihovi prethodnici, a posebno zanimljiv bio je dres Nenada Đorđevića sa brojem 14, koji je obukao sadašnji kapiten tima Svetozar Marković.

Podsećanja radi, Đorđević je u martu 2005. godine bio strelac u duelu sa Zvezdom koji je završen rezultatom 1:1, a crno-beli su kasnije osvojili titulu bez ijednog poraza.

Na repertoaru su se našli i dresovi iz 90-ih godina prošlog veka, kao i oni koje je Partizan nosio u sezonama 2003/2004 i 2010/2011, kada se domogao grupne faze Lige šampiona.

- Inicijativu za promenu boja dresova pokrenuo je legendarni Stjepan Bobek, koji je baš te zime u dresu Partizana završio igračku karijeru i upustio se u trenerske vode, ali je kao član selekcije veterana na riječkoj Kantridi, 10. oktobra 1991. godine doživeo da zaigra u crno-belom dresu. U istoj boji dresova igrači Partizana nastupiće i u 172. večitom derbiju, a sa pravom se nadamo da će ishod biti pozitivan kao i 10. maja 1959. godine kada smo kao gosti u 24. večitom derbiju prvi put nastupali u crno-belim dresovima i slavili 3:1 - naglašeno je iz kluba iz Humske.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK PARTIZAN (@partizanbelgrade)

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj pred 172. večiti derbi poslao jaku poruku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pitam zbog zabrinutog komšije

    8. mart 2024 | 20:02

    šta predstavlja grb partizana

  • partizanovi igrači

    8. mart 2024 | 19:48

    čajkovski brozović glaser matekalo ... igrali su i za reprezentaciju ustaške ndh NIJE LAŽ A MOŽE LAKO DA SE PROVERI

  • franjo

    8. mart 2024 | 19:29

    nekad u reprezentaciji ustaške ndh čajkovski brozović glaser matekalo ... pa u dresu partizana NIJE LAŽ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA