Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Partizanov Džaja sa kojim se Dejan Savićević žestoko posvađao uživo pred TV kamerama?

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dejan Peković ušao u ozbiljnu raspravu sa prvim čovekom Fudbalskog saveza Crne Gore

  • 3
Dejan Petković Džaja Printskrin: Youtube/CG sport, Foto: MN Press/N.Parausic

Čitav region obišao je snimak iz emisije "Fudbal fest" u kojem je došlo do rasprave predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića i bivšeg fudbalera Partizana, Dejana Pekovića Džaje.

Pale su i prozivke u emisiji, Savićević je pitao "Džaju" ko njega prepoznaje na ulici, ko uopšte zna gde je igrao i da to može da se vidi samo na Vikipediji.

Prošlo je skoro 20 godina od kako je "Partizanov Džaja" igrao u Humskoj, gde nije ostavio preterano dubok trag, pa ga se i mnogi navijači Partizana ne sećaju.

Posle emisije sa Savićevićem, mnogi su se zapitali ko je zapravo Dejan Peković.

Rođen je 4. aprila 1973. godine u Podgorici. Visok je 1,90 m i bio je tokom karijere robusni napadač kome je igra glavom bila jače oružje.

Karijeru je počeo u OFK Titograd, gde je prošao mlađe kategorije, a potom je od 1993. do 1995. igrao za najveći klub u Crnoj Gori - Budućnost.

Igre u Budućnosti preporučile su ga Partizanu, u koji je stigao 1995. godine i tu se zadržao dve sezone.

Ipak, zvanično je odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol, ali je osvojio dve titule.

Dejan Peković Džaja, FK Partizan Dejan Peković u dresu Partizana; Foto: MN Press/N.Parausic

Potom je otišao u Belgiju u Standard iz Liježa, da bi se potom ponovo vratio u Budućnost, odakle se otisnuo u Pueblu iz Meksika.

Igrao je i u Apolonu iz Limasolu, kao i u mađarskim klubovima Tatabanji i Haladasu.

Pogledajte i neke njegove poteze i golove tokom karijere u nastavku u videu:

Nakon završene igračke karijere, Peković je završio trenersku školu u Crnoj Gori 2006. godine, ali je odlučio da se ne bavi trenerskim poslom, već je postao fudbalski agent, čime se bavi i danas.

- Ja sam 2006. sam završio trenersku školu po novom UEFA programu, mi smo bili prva generacija, ali nažalost nije mnogo mojih kolega htelo da napravimo jedan memorandum u sklopu sa Fudbalskim savezom, da se treneri zaštite od tih uticaja, kojih uvek ima u fudbalu, ali tada je bilo baš izraženo. Bilo je mnogo devijacije u našem fudbalu i meni je fudbal previše dao da bih sklanjao glavu od nečega. Imali smo i mnogo sumnjivih utakmica i nameštenih, one se ne mogu dešavati ako znaju treneri i igrači, ako treneri znaju, onda gubi autoritet i nisam takav mentalni sklop da bih nešto radio da bih radio i da slušam nekoga sa tribina da mi komanduje - rekao je on svojevremeno prilikom jednog gostovanja na TV-u.

Inače, Peković je i u prošlosti umeo da javno kritikuje Fudbalski savez Crne Gore, na čijem je čelu Dejan Savićević od osamostaljenja Crne Gore, a netrpeljivost između njih najbolje se videla tokom emisije Fudbal fest, gde se nisu suzdržavali da jedan drugome kažu svašta u lice.

Zanimljivo je i da je Dejan Peković brat Stevana Pekovića, bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Hemofarma, Budućnosti i Borovice.

Pogledajte i neke od snimaka rasprave iz emisije Fudbal fest.

Video: Korteo "Grobara" stiže na Marakanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soklen

    12. mart 2024 | 14:30

    Ukucate ime i prezime i transfermarkt i videcete koliko je utakmica odigrao. Nigde se nije zadrzao vise od sest meseci do godinu dana. U Partizan je dosao preko Crnogorske veze, ne zato sto je zasluzio ili se dokazao. Pre toga je bio u Radnickom iz Nisa, nije uspeo da prođe probu, Crnogorci su ga prebacili u Jastrebac gde takođe nije nista mogao da uradi. Onda se neko setio da ima vezu u Partizan pa su ga uglavili tamo. Za dve godine odigrao desetak utakmica, vise ulazio u igru. Na silu ga prodali u Belgiju gde su ga oterali posle godinu dana i tako iz svakog kluba. Nikakav igrac i da ga nisu gurali ne bi mogao da igra tadasnju trecu ligu. On prica gluposti kako su mu transferi bili milionski, u stvari molili su se klubovi da ga uzmu i da mu daju neku platicu. Nista nije znao, kao drvo. Prepotentan je bio i tada dok je pokusavao kao da igra fudbal i sada kad glumata nekog menadzera. Ološ od čoveka

  • Peko

    12. mart 2024 | 19:22

    Savićević đe ti je sad Milo. Nema ga više. Hoćeš li sad opet biti Srbin?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA