≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Evo zašto nije bio penal za Partizan": Raka Đurović za Telegraf objasnio spornu situaciju iz Humske

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sudijski ekspert dao svoj sud o momentu iz 69. minuta sa meča Partizan - Napredak

  • 66
Raka Đurović, FK Partizan, FK Napredak, penal Foto-kolaž: Youtube/Novo jutro, Arena Sport

Gotovo da ne prođe jedna utakmica u Superligi Srbije gde igraju Zvezda i Partizan, a da se posle nje ne diskutuje o sudijskim odlukama. To je posebno bio slučaj na 172. večitom derbiju, a sada se nastavilo i na utakmici Partizan - Napredak, gde su crno-beli poraženi sa 1:0 i pali su na drugo mesto, a posle meča u Humskoj su žestoko udarili na sudiju.

Posebno su se Igor Duljaj i njegovi igrači bunili zbog situacije u 69. minutu, kada je došlo do kontakta između Nemanje Nikolića i golmana Napretka Vladimira Savića.

I nakon meča su se usijale društvene mreže, navijači Partizana tvrde da je penal i da su oštećeni, a pristalice Zvezde ističu da je sve čisto i da je golman igrao prvo loptom, pre nego što je došlo do kontakta i sudara sa Nikolićem.

Kako bismo razjasnili ovu situaciju, pozvali smo bivšeg sudiju i eksperta kada je ova tematika u pitanju - Raku Đurovića, koji nam je pojasnio situaciju do detalja.

- Ko hoće da shvati, situacija je vrlo jednostavna. Lopta je ubačena u prostor, napadač Partizana je krenuo na tu loptu, ali i golman. Taj kontakt se dogodio u kaznenom prostoru, napadač jedva da je stigao do lopte i da je udari vrhom kopačke i onda je loptu posle toga udario golman, mi to računamo kao odbranu golmana, on je poslednji igrao loptom, a onda je došlo do sudara.

- Ne može nikako u toj situaciji da bude penal, ako golman na ispravan način odnese loptu i posle dođe do sudara. On je taj koji je poslednji igrao loptom i tu nema penala. Kada na ispravan način odnesete loptu, nad vama je prekršaj. Da je ovde sklonjena lopta i da golman nije igrao loptom, onda bi bio klasičan penal. Zabunu je najviše stvorio sudar - rekao je Raka Đurović za Telegraf.

Podsetimo, nakon kiksa i poraza Partizana od Napretka, Crvena zvezda je u gostima slavila protiv Radničkog iz Niša sa 2:0 i preuzela je prvo mesto i sada ima dva boda prednosti u odnosu na večitog rivala.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj pobesneo na sudije: Unosio im se u lice, publika mu skandirala

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. mart 2024 | 13:20

    Ne žele oni to da priznaju. Jesenas njihov igrač gurne protivnika i sudija svira penal. Dva gola u nadoknadi. Naviklo se to . Njihovim igračima ni žuti karton ne sme da se da.

  • Lucifer

    14. mart 2024 | 13:04

    Čista intervencija golmana..

  • Vratiće se rode

    14. mart 2024 | 13:01

    Nisam siguran da će grobari ovo hteti da shvate🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA