Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je Srbija zaradila tužnom pobedom na Kipru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igru našeg tima iz Larnake će mnogi želeti što pre da zaborave

  • 34
Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija - Kipar Foto: MN Press / M. Metlaš

Fudbaleri Srbije pobedili su Kipar sa 1:0 na gostovanju u Larnaki, ali uprkos pobedi ostaje gorak utisak u ustima i navijači se osećaju kao da su doživeli poraz.

Nikad gori Kipar stvorio je veliki broj šansi protiv Orlova u drugom poluvremenu i samo je puka sreća da nismo doživeli poraz ili da rezultat bude izjednačen. Spasili su nas stativa, nespretnost Kiprana u završnici, kao i golman Predrag Rajković, koji je bio možda i jedina svetla tačka.

I pored lošeg izdanja, Orlovi mogu da budu zadovoljni jer su zaustavili lošu seriju u kojoj su imali dva poraza (od Belgije i Rusije) i remi (protiv Bugarske u kvalifikacijama).

Ovim trijumfom će se zaustaviti i silazna putanja koeficijenta našeg tima na FIFA rang listi, pa će ovom pobedom zaraditi 1,95 poena, pa će na sledećoj listi imati 1514,2 boda na FIFA rang listi.

Naš tim je trenutno na 33. mestu, a u u odnosu na prethodnu listu ovo je jedno mesto manje, pošto smo za poraza od Rusije izgubili 5,18 bodova. U slučaju da Peru izgubi od Dominikanske Republike, naš tim bi mogao čak posle ove pobede na Kipru i da napreduje na FIFA rang listi, a taj meč je na programu 27. marta 0d 02.30.

Ipak, i pored pobede, selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju ostaju velike brige, jer za manje od tri meseca igramo Evropsko prvenstvo, a Orlovi deluju očajno na terenu i ako ovako nastave da igraju, nemaju se čemu nadati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom u Nemačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    25. mart 2024 | 20:40

    Ovo nije bedno,žalosno,tužno ovo je mizerno do mere koja ne moze da se iskaže.Stojkoviću je vreme da dobije otkaz zbog očajnih rezultata jer ona krađa gola Portugalcima koja nas je odvela da se brukamo na SP je njegov jedini "uspeh" od kada je dosao na kormilo.Ne treba čekati njegovu dobru volju da se povuče jer dokle god uzima velike pare od toga nema ništa.

  • ARČIBALD

    25. mart 2024 | 20:24

    Piksi vrati te pare i nestani. Nije ovo posao za tebe. Samo se blamiraš,a pare uzimaš. Treba da te je sramota.

  • Doktor

    25. mart 2024 | 20:41

    Zaradila je prezir i poniženje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA