Vreme čitanja: oko 2 min.

"Italija će tek da me upozna, inspirišu me Pulišić i Kvarachelija": Mitrović pun samopouzdanja u dresu Verone

S. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši fudbaler Zvezde razgovarao Je za italijanske medije

  • 0
Stefan Mitrović Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Polako, ali sigurno se Stefan Mitrović uklapa u sistem Verone. Bivši mladi fudbaler Crvene zvezde upisao je četiri nastupa za italijanski tim u Seriji A i polako stiče ritam koji mu je prekopotreban.

On je razgovarao za italijanske medije, odnosno konkretno za sajt transfer gurua Đanluke di Marcija, gde je pre svega sumirao svoje utiske sa velikog meča protiv Milana, a gde je istakao da je zadovoljan minutažom i poverenjem koje je dobio.

- Bio je divan osećaj igrati protiv velikog kluba iz Serije A. To je bila moja četvrta utakmica u Italiji, gde se preferira drugačiji stil u odnosu na Srbiju. I dalje sam razočaran rezultatom, ali sam zadovoljan minutažom. Navijačima Verone da kažem da budu strpljivi, jer će mi biti potrebno vremena da nađem ritam - rekao je Mitrović.

Pokušao je da uporedi stil igre u Srbiji i Italiji, koji je realno gledano drastično drugačiji.

- Drugačiji je stil igre nego u Srbiji. Ovde je mnogo više taktike, igraš sa igračima koji su svetska klasa. U Srbiji timovi koriste agresivniji stil igre, a italijanski fudbal je daleko teži i ubeđen sam da mogu da pokažem šta znam. Već sam to pokazao protiv Tea Ernandeza. Imam mnogo samopouzdanja, verujem da će Italija tek da me upozna - podvukao je bivši igrač Zvezde.

Igrači na koje gleda su Pulišić i Kvarachelija, a kaže da može da igra i na desnom boku.

- Inspirišu me direktna krila, kao što su Pulišić ili Kvarachelija. Ja najviše i mogu da pružim na poziciji levog krila, a mogu da igram i na desnom boku.

Dodaje da ima jako lepu saradnju sa Darkom Lazovićem, iako igraju na istoj poziciji.

- Vezani smo. Znamo se iz reprezentacije, a igra na mojoj poziciji. Dobri smo na terenu i van njega. Često daje taktičke savete, uvek govori da ostanem fokusiran i da živim u sadašnjosti. Može se reći da mi olakšava život ovde u Italiji.

(Telegraf.rs)

Video: Engleska jaka selekcija, ali nemaju oni krila, može da se igra protiv njih i nemam nikakav strah

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA