≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Fener najavio tri radikalne opcije: Ovo povećava šanse Voše za potencijalni transfer Dušana Tadića

D. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slavni turski klub razmatra čak i obustavljanje fudbalskih aktivnosti

  • 3
Dušan Tadić FK Fenerbahče Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da Vojvodina kreće u ofanzivu na kapitena Srbije, Dušana Tadića. Ovo je javno obelodanio predsednik kluba sa Karađorđa Dragoljub Zbiljić, koji je u razgovoru sa novinarima posle Skupštine kluba, na kojoj je za potpredsednika izabran Milan Mandarić, izgovorio da je vreme da se Dušan vrati u svoj klub i da sa kapitenskom trakom povede tim ka vrhu.

Uporedo sa ovom izjavom Zbiljića iz Turske stižu informacije koje bi mogle potencijalno da pomognu Vojvodini u realizaciji ove ambiciozne operacije povratka Tadića na Karađorđe.

Naime, Fenerbahče je zapretio istupanjem iz turske lige, nakon nemilih dešavanja u Trabzonu, gde su navijači na kraju meča napali igrače Fenerbahčea na terenu, i to dok su slavili neizvesnu pobedu od 3:2, kojom su ostali u trci sa Galtasarajem oko titule.

Ali, nakon svega je ispao veliki skandal. Huligani su naoružani oštrim predmetima napali igrače Fenerbahčea, i samo je pukom srećom i zahvaljujući snazi Samjuela Brajta Osaija, koji je sam neutralisao nekoliko huligana, sve prošlo bez teških posledica.

Međutim, Fenerbahče je posle svega povukao radikalan potez. Naime, predsednik kluba Ali Koč najavio je čak i moguće istupanje iz lige.

On je u razgovoru sa novinarima nakon svega, najavio da postoje tri opcije, a koja će biti na kraju izabrana biće odlučeno nakon velikog Kongresa Fenerbahčea.

- Sastali smo se sa našim sponzorima i dobili pismenu potvrdu da će biti sa nama gde god da budemo. Pregovaraćemo i sa bankama za naše kredite. Imamo tri opcije: lošu, goru i najgoru. Moguće je i spuštanje u nižu ligu, prekid fudbalskih aktivnosti na određeno vreme ili kupovina tima u inostranstvu, ali to će sve biti jasno na konkresu. Za sada ne mogu da kažem sa sigurnošću koji ćemo put izabrati, ali garantujem da se nećemo ponašati kao da se ništa nije dogodilo.

Dakle, Fener razmatra jednu od tri radikalne opcije, niži rang takmičenja, potpuni prekid fudbalskih aktivnosti za klub na određeno vreme, a svaka od ovih opcija definitivno bi značio i kraj za Dušana Tadića u Fenerbahčeu.

Podsetimo, Tadić sa Fenerom ima ugovor do 2025. godine, ali ovo bi moglo da znači da bi on mogao da se prekine već ovog leta, a to bi otvorilo prostor Vojvodini, koja pojačana Milanom Mandarićem u upravnom otporu možda i može da se nada velikoj letnoj bombi.

(Telegraf.rs)

Video: Milan Mandarić otkrio zašto je došao u Vojvodinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA