Vreme čitanja: oko 1 min.

Nejmar spreman za fudbalski "zemljotres": Arapske pare je spraman da ostavi za povratak u evropskog giganta

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilac se trenutno oporavlja od povrede...

  • 3
Nejmar Neymar Foto: Profimedia/ddp USA/AGIF

Neymar je pre sedam godina napustio Barselonu u transferu koji je i danas rekordno visok, a prema španskim medijima, čini se da bi ponovo mogao na Kamp Nou.

Naime, Barselona je 2017. prodala Brazilca u PSŽ za 222 miliona evra, a on je prošle godine za 90 miliona evra prešao u Al Hilal iz Saudijske Arabije, gde igra za platu od 150-160 miliona evra po sezoni. Trenutno se oporavlja od pucanja prednjih ukrštenih ligamenata levog kolena.

Za Al Hilal je odigrao tek pet utakmica, postigao jedan i asistirao za tri gola pre nego što se povredio na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2026., koju je Brazil igrao kod Urugvaja u oktobru prošle godine. Nakon što je otkriveno da neće moći nastupati do kraja sezone, Al Hilal je reagovao tako što ga je uklonio sa liste registrovanih igrača kako bi napravio mesta za još jednog stranca u svom rosteru.

Španski mediji sada pišu da je 32-godišnji brazilski napadač u kontaktu s predsednikom Barselone Đoanom Laportom i da su ti kontakti rezultirali njegovom željom za povratkom. Igrajući za Barsu, Nejmar je osvojio osam trofeja, među kojima i onaj za najbolju ekipu u Ligi šampiona te dva za najbolju u španskom prvenstvu. Ukupno je za Barselonu odigrao 186 utakmica uz učinak od 105 golova i 76 asistencija.

Nejmarov mogući povratak u Barsu, navode Španci, realnije je očekivati u leto 2025., kad mu istekne ugovor, nego sad. Razlog su finansijski problemi u katalonskom klubu, koji želi i videti koliko je Nejmar uopšte fizički spreman za napore u La Ligi i Ligi šampiona. Takođe, treba videti i za koju bi platu Nejmar bio spreman igrati u svom mogućem drugom mandatu u Barsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA