≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najluđi meč u sezoni! Partizan izjednačio u nadoknadi vremena, pa Čukarički samo minut kasnije došao do pobede

Vreme čitanja: oko 4 min.

Neverovatno atraktivna završnica na Brdu

  • 67
FK Čukarički - FK Partizan Foto: Mileta Mirčetić

Seriju loših igara Partizana u poslednjih nekoliko mečeva, koju su ipak pratili dobri rezultati, doživela je svoj vrhunac na Banovom brdu, gde su crno-beli glatko poraženi sa 2:0. Tim iz Humske je tokom cele utakmice bio daleko ispod očekivanog nivoa, reagujući tek posle "minusa" od dva gola koji su domaćinu doneli Ninisijus i Đorđe Ivanović. Izjednačili su u smiraju meča Kcander Severina i Samed Baždar, da bi Bojica Nikčević u dubokoj nadoknadi nokautirao goste iz Humske sa konačnih 3:2.

Utakmica koja je trebalo da donese Partizanu eventualno 13 bodova više i daleko kometniju čpoziciju u odnosu na TSC pred početak plej-ofa Superlige i reći večiti derbi u sezoni - zakomplikovala se od prvog momenta. Preciznije rečeno, zakomplikovali su je izabranici Igora Duljaja, koji su u gotovo domaćinskoj atnosferi "bacili niz vodu" prvo poluvreme sa Čukaričkim i okončali ga sa golom minusa. Rezultat i nije bio najgora stavka u sumiranju utisaka, bila je to sama igra tima iz Humske, koja od prvog sekunda do sedmog minuta nadoknade nije imala "ni glavu ni rep", a potvrda svega navedenog ogleda se u činjenici da su gosti za celo poluvreme imali samo dva solidna pokušaja na početku i u smiraju, dok su ostatak vremena bili gotovo u podređenom položaju, povijajući se po "taktovima" domaćina.

Činjenica da je na teren izveo možda igrački najpotentniji, pa i najbrži sastav, ne da nije donela crno-belima benefite, već naprotiv. Izuzev pomenute prilike Gajasa Zahida iz osmog minuta, posle akcije Kanutea i Baždara, koji je okončan odbranom Samurovića, Partizan je bio tim sa stihijskom igrom, bez ideje za kako za plitku tako i za odbranu domaćina u srednjoj zoni, defanzivno porozan, posebno po levom boku gde je Đorđe Ivanović konstantno opterećivao defanzivce i odakle je, između ostalog, i došao vodeći gol Čukaričkog.

Tome u prilog i nekoliko akcija u kojima su pomenuti Ivanović, Miladinović i Docić unosili pometnju u poslednjoj trećini crno-belih, koristeći zapravo samo benefite koji su im se pružali. Spora, neodlučna odigravanja, slab i ne baš smislen protok lopte, česta odigravanja unazad koja nisu slutila na dobro, odnosno, defanzivno odsustvo koordinacije, posebno prilikom lopti koje su išle preko same odbrane.

U takvom odnosu snaga, Čukarički je bez problema držao Partizan na pristojnoj distanci od svog gola, dok je na drugoj strani pretio preko Luke Adžića kome je u nekoliko navrata nedostajao korak za konkretan učinak, odnosno Ivanovića, Miladinovića i Docića...

Malo je nedostajalo da upravo Miladinović "spakuje" gol Adžiću, ispred koga je u poslednjem momentu reagovao Stojković, da bi se napadač uskoro oprobao i sa distance, ali je Jovanović uspeo da odbrani taj udarac. Ipak, akcije domaćina su su bile sve konkretnije i nije se dobro pisalo timu iz Humske, to je bilo jasno kao dan...

Jedna takva akcija u 28. minutu je "brđanima" donela i vođstvo. Miladinović je oduzeo loptu, brzo proigrao Ivanovića na koga je izašao Marković, jer je Antić ispao na sredini terena, vezista je samo "bocnuo" loptu između dva igrača crno-belih, koju je petom dotakao Docić ostavivši Vinisijusa samog pred Jovanovićem, Udarac iz okreta je pogodio "malu mrežu" za - 1:0 i dodatno stegao "okove" na nogama igrača Partizana.

Sledeća loša vest sustigla je crno-bele u 38. minutu kada je van terena morao golman Aleksandar Jovanović, koji je na samom početku dobio udarac u duelu sa Ivanovićem i videlo se da je samo pitanje momenta kada će zatražiti izmenu.

Sledeću lošu vest je "plasirao" danas očajni Kastiljo i to tako što je "carinio" loptu na centru, što je prozreo Miladinović, oduzeo posed, potom proigrao Ivanovića, a on centritao ka Adžiću koji je ponovo kasnio za pola koraka...

Tek u šestom minutu nadoknade prvog dela Partizan je drugi put zuapretio i to posle prekida koji je izborio Baždar. Centrirao je Zahid, loptu je glavom zakačio Kovačević i ona je završila na prečki...

Indolentnost u završnici prvog poluvremena, ali i celu lošeg rezultata, Kastiljo je platio u pauzi pošto ga je Duljaj ostavio u svlačionici, a umesto njega priliku je dobio Nemanja Nikolić, ne bi li zadržao bar neku loptu u poslednjoj trećini i koliko-toliko oplemenio vrlo smušen napad domaćina.

Umesto toga, Partizan je iz jednog od prvih napada u drugom delu-primio drugi gol. Izgubili su crno-beli posed na sredini terena, kontru je povukao Đorđe Ivanović, kasnio je Zahid u korekciji, a i lopta se srećno, posle pokušaja Adžića, ponovo odbila do Ivanovića, koji se našao sam ispred Krunića i rutinski pogodio bliži ugao - 2:0.

U tom trenutku crno-beli su, bez obzira na sva dešavanja, izmene, bili na konopcima

Ulasci Ovusa, Severine, kasnije i Natha nisu doneli ništa drugo do besomučnu trku za golom, bez mnogo smisla, takta i uigranih akcija koji bi utakmici vratio bar malo neizvesnosti, no, dalje od jedne prilike iz nehata za Stojkovića, te pokušaja Natha iz prekida, Partizan nije stigao...

Čukarički je u smiraju stajao u plitkoj formaciji, vrebao priliku da odigra kontranapad, koja se i ukazala u 87. minutu kada je Kovač pokušao glavom, a minit ili dva kasnije je i Ndijaje šutirao pravo u Krunića, pošto je takođe umakao odbrani crno-belih...

Ipak, u 90. minutu Partizanu se ukazao tračak nade, tako što je Kcender Severina "uhvatio" volej na 16 metara, posle slabe intervencije odbrane domaćina i smanjio na - 2:1.

Sudija je produžio duel pet minuta u kojima se dogodio pravio rolekoster emocija sa obe strane. Prvo je Samed Baždar uspeo da izjednači na 2:2, da bi Bojica Nikčević, posle očajnog postavljanja defanzivaca crno-belih samo 60 sekundi kasnije doneo Čukaričkom novu radost, gol za 3:1 i zasluženu pobedu,

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj otkrio da nije gledao penal seriju Partizana protiv Voždovca: "Navika iz igračkih dana"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    14. april 2024 | 21:24

    Opet Duljaj kuka što sudije i protivnički timovi ne poštuju " instituciju" i poklanjaju im pobede. Bože, da li je on svestan šta priča? U kom filmu on živi?

  • Mix

    14. april 2024 | 21:21

    Jel Duljaj i dalje trči pored terena od sreće?

  • Иван

    14. april 2024 | 19:29

    Ајмо Чукарички до победе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA