≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvat izveo najgori penal u istoriji fudbala: Neviđeno se obrukao u 97. minutu, ceo stadion je bio u šoku

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ante Budimir se propisno osramotio i verovatno će godinama biti predmet šala na internetu

  • 4
Ante Budimir Printskrin: Twitter.com/@FootColic

Fudbaleri Valensije savladali su Osasunu u gostima u 31. kolu Primere sa 1:0, a ono o čemu će se verovatno godinama pričati je penal koji je duboko u sudijskoj nadoknadi izveo hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Najbolji strelac Osasune i drugi najbolji strelac Primere trenutno, koji deli to mesto sa Džudom Belingemom iz Reala sa 16 golova, a ima samo gol manje od prvoplasiranog Artjoma Dobivka iz Đirone, neviđeno se osramotio i moguće je ušao u istoriju kao najgori izvođač penala u istoriji.

Budimir je imao plan da čeka golmana do kraja, delovalo je da nije znao šta želi da uradi i da je odluku doneo u poslednji čas, a onda je odlučio da bocne loptu po sredini gola, ali je to toliko traljavo izveo, da je na kraju golman Giorgi Mamardašvili, iako se već bacio, imao vremena da lagano pokupi loptu.

Hrvat je hteo da ispadne šmeker i sportski bezobrazan "panenkom", a na kraju je on ispao smešan i izblamirao se kao nikad u životu, a moguće je i da je "zapeo" o podlogu u odlučujućem momentu.

Reakcije Budimira i trenera Osasune najbolje govore koliko je sve loše izvedeno u režiji Hrvata. Obojica nisu mogli da veruju kakav je bio ishod. Budimir je prevrtao očima u neverici, dok su na klupi Osasune rukom prekrili lice u neverici šta je njihov najbolji igrač uradio u sudijskoj nadoknadi.

Čitav stadion je bio u neverici.

Valensija je posle ove pobede ostala u trci za Evropu i trenutno su tri boda iza Real Sosijedada, koji je na 6. mestu sa 50 bodova. Osasuna je propustila šansu da se domogne 9. mesta i da pretekne Viljareal i Hetafe, koji imaju isti broj kao i tim iz Pamplone - 39!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. april 2024 | 05:56

    A snimak?

  • Cro666

    16. april 2024 | 08:13

    Ako hrvat puca ovako loš penal.... A hrvati mnooooogo bolji u nogometu/fudbalu od srba.. Jeste li vi srbi svijesni koliko ste vi onda loši u tom sportu

  • 534

    16. april 2024 | 06:53

    Verujemo na reč.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA