Vreme čitanja: oko 3 min.

Petrović o zlata vrednom golu za Vošu protiv TSC-a: "Tako se namestilo, spontano sam pokazao ka plavoj zvezdi"

S. T.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvotimac Novosađana bio je i više nego srećan zbog velike pobede protiv tima iz Bačke Topole

  • 0
Njegoš Petrović, FK Vojvodina Foto: FK Vojvodina

Jedna od najboljih utakmica ove sezone u Superligi Srbije odigrana je pre samo nekoliko dana na novosadskom "Karađorđu", gde je Vojvodina golom Njegoša Petrovića u 95. minutu utakmice uspela da u borbi za mesto u Evropi savlada TSC za erupciju oduševljenja domaće publike.

Ovom pobedom, Voša se učvrstila na četvrtoj poziciji pred početak plej-ofa i očekuje se da se novosadski tim do kraja bori za mesto u Evropi. Gol koji je postigao Petrović u 95. minutu utakmice dugo će se prepričavati, posebno zbog činjenice da je imao veliku težinu.

- Tako se namestilo - skromno je rekao Petrović u razgovoru za novosadski portal Dnevnik, posle čega je dodao:

- Radule je lepo zavrnuo, neodlučni su bili igrači oko mene, nisam morao ni da skočim, lopta mi je išla pravo na glavu. Trzaj glavom, pogodak, nema dalje... Pobeda. Potrčao sam prema zapadnoj tribini, to oduševljenje navijača mora da bude inspiracija svakom igraču. Na ovacije sam odgovorio spontanim gestom u pravcu plave zvezde na grudima. Nekako sam se stopio sa svima koji su u tom momentu prepoznali pravu vrednost Vojvodine. Saigrači su mi pritrčali, zajedno smo krenuli ka severnoj tribini, gde po tradiciji delimo radost i tugu sa najvernijim navijačima. Ovoga puta jedni drugima smo čestitali, to je bila naša zajednička pobeda, položen ispit u možda najvažnijoj utakmici proleća uz trijumf u Kupu, naravno - objašnjava Petrović.

Petrović kaže da mu je mnogo lakše u Vojvodini predstavljala činjenica da se lako privikao na saigrače, koje je odranije i poznavao.

- Dosta je u Vojvodini igrača koje sam poznavao pre nego što sam otišao u Španiju pre dve godine. Normalno je da sam najpre kontakt uspostavio s njima, ali vrlo brzo sam počeo da se osećam kao da sam oduvek u kolektivu, svi su me prihvatili, od igrača do trenera, bez razlike. Svi smo mi profesionalci, koji na terenu zavise jedni od drugih, ne možemo jedan bez drugoga. Nisam ni sumnjao da u Vojvodini sve funkcioniše na vrhunskom profesionalnom nivou. Radimo vrlo kvalitetno, a što se atmosfere tiče, mogli ste i sami da se uverite, sve uz pesmu i vedrinu i na terenu i u teretani, kako na treningu, tako i na utakmicama, svugde. Serija pozitivnih rezultata, kao proizvod takve atmosfere, odlična je osnova verovanju da smo na pravom putu - objasnio je Petrović za Dnevnik.

On je u međuvremenu pokupio velike simpatije svih navijača novosadskog kluba, a prethodno je sa Zvezdom uspeo da osvoji tri titule državnog prvaka i dva pehara u Kupu Srbije. Novosađani i dalje sanjaju san u najmasovnijem takmičenju ove sezone, jer u polufinalu igraju sa Radničkim iz Kragujevca na "Čika Dači".

Inače, Vojvodina ima dogovor sa Granadom, čiji je Petrović i dalje punopravan član, da on u Novom Sadu ostane do kraja sezone. Njegova cena je trenutno oko dva miliona evra prema procenama mnogobrojnih specijalizovanih sajtova. Predsednik Vojvodine, Dragoljub Zbiljić nagoveštava da će pokušati da i pored svega Njegoša zadrže u svojim redovima, ukoliko menadžer španskog kluba Hoze Ramon Sandoval ne bude zahtevao da se fudbaler vrati u prvi tim za narednu sezonu.

(Telegraf.rs / Dnevnik)

Video: Pogledajte dramatičnu penal seriju Vojvodine i Čukaričkog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA