≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije mogao više da izdrži i hteo je da napusti Real, a sada je postao heroj kluba!

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno je to kako je sudbina umešala prste kada je u pitanju Lunjin

  • 2
Anastasija Tomasova, Andrej Lunjin Printskrin: Instagram/Anastasiia Tomazova

Ukrajinski golman Andrej Lunjin na početku sezone verovatno nije mogao ni da sanja da će na proleće igrati polufinale Lige šampiona sa Realom, odnosno da će postati heroj "kraljevskog kluba" u pobedi nad Mančester Sitijem - sa dva odbranjena penala!

Štaviše, čovek koji je zaustavio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića sa bele tačke bio je na ivici odlaska iz kluba. Najviše zbog činjenice da je planiram za trećeg golmana, te da neće dobiti šansu ispred Tiba Kurtoe i Kepe Arizabalage.

Međutim, Lunjin je na svojoj koži najbolje osetio onu čuvenu rečenicu "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane." Kurtoa i Kepa su doživeli povrede, a Ukrajinac je od trenutka kada je želeo da napusti klub došao u situaciju da bude heroj istog.

- Najsrećniji sam čovek na svetu. Naporan rad je nagrađen. Samo sam srećan što sam pomogao Realu i želim da se zahvalim ovoj grupi na podršci. Pre izvođenja penala analizirali smo svakog igrača Sitija - rekao je Lunjin posle meča.

Za pet godina koliko je proveo u Realu, a došao je 2018. za 8,5 miliona evra iz Zorje, Lunjin je odigrao samo 17 mečeva. Išao je po pozajmicama, iako je po dolasku u Madrid bio svetski prvak sa U20 nacionalnim timom.

Lunjinova ideja bila je jasna. Čekao je da se sezaona završi i da kao slobodan igrač ode iz Reala u potrazi za utakmicama. Sada, posle partija ove sezone, gde je Real lider Primere i polufinalista LŠ, teško da će se "kraljevski klub" odreći golmana koji ima samo 25 godina.

"Pohvale" je dobio i od supruge Anastasije Tomasove koja je bila na Etihadu, odakle se, uzimajući prevod na srpski, obratila sa pet reči: Broj jedan, kao i obično!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strim

    18. april 2024 | 08:50

    Super branio,svaka cast. Samo da mi ne pocne sad sa onim idem u rat fazonima kao onaj iz Engleske.

  • miki

    18. april 2024 | 11:44

    Bas je sladak. ^^

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA