≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igrao za Zvezdu, njegov sin ga prati u stopu, a on sada nosi dres Partizana: Sjajna fudbalska priča Brazilca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe, igra i u petom rangu srpskog fudbala

  • 0

Rođen je 28. februara 1980. godine u Brazilu, tokom karijere je promenio opremu velikog broja klubova, ali mu je Srbija zauvek ostala u srcu. Kada je 2002. godine iz Rio Branka prešao u Rad verovatno nije ni sanjao da će mu upravo naša zemlja toliko dugo biti dom.

Nakon "građevinara" nosio je dresove i Crvene zvezde, kao i Hajduka iz Kule i kruševačkog Nepretka, pre nego što ga je put vratio nazad u rodnu državu, ali i američki San Hoze.

Kada se sa 40 godina 2020. vratio u Hajduk, ali onaj sa Liona, Fabio da Silva je odlučio da Srbija bude njegov trajni dom, pa je u međuvremenu igrao i za SASK iz Saraoraca, a trenutno je član Sloge 1945 iz Velikog Sela.

Gde je tu u celoj priči onda Partizan? Odgovor je vrlo jednostavana - veterani, ali i amaterski nivo.

Ovog četvrtka ova sekcija kluba je na Adi Ciganliji odigrala humanitarni duel protiv Konstantina. Poraz od 4:2 bio je u drugom planu, a u prvom prikupljanje novca za Helenu Gavran, devojčicu koja boluje od tumora na mozgu i ima samo osam godina.

Fabio je primećen u opremi Partizana, ali to nije njemu toliko strano, pošto već neko vreme igra futsal za istu sekciju na amaterskom nivou.

Osim toga, njegov sin Fabio da Silva Žunior je upravo dres Partizana pre dve godine zamenio Zvezdinim i u pitanju je bila velika "krađa" s obzirom da se radi o velikom talentu.

(Telegraf.rs)

Video: Šok za Partizan! Čukarički u 95. minutu uzeo bodove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA