≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo su favoriti za titulu na EURO 2024: Srbija nema ni 1%, Englezima daju najveće šanse, na listi i Hrvati

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Statističari i prognozeri ne favorizuju Orlove

  • 9
Fudbalska reprezentacija Srbije  Srbija - Mađarska kvalifikacije Foto: Tanjug/AP

Bliži se Evropsko prvenstvo u fudbalu gde će naša reprezentacija igrati u grupi C, gde su još i Engleska, Danska i Slovenija.

Kada se pogledaju rivali, deluje da je naša grupa prilično teška, jer je Engleska na papiru glavni favorit pre početka turnira, i po bukmejkerima, i po analizama specijalizovanih sajtova i podataka i statistike sa utakmica. Takođe, Danska je u Top 10 favorita.

Specijalizvanoa fudbalska platforma "Score 90" uradila je proračun glavnih favorita za osvajanje titule, pa je tako Engleska dobila 20 odsto šanse da osvoji pehar.

Odmah iza njih su Francuzi sa 19%, dok je na domaćine Nemačku procenat 11, koliko ima i Španija.

Portugalija je na 10 odsto, a na listi su se našli i Belgija sa 6, Holandija i Italija sa po 5 odsto, kao i Danska sa 3 odsto i Hrvatska sa 2.

Dakle, iz naše grupe su dve reprezentacije koje su u top 10 favorita, to su Engleska i Danska, a zanimljivo je da Srbije nema uopšte u krugu favorita i da joj se ne daje ni jedan odsto da može do titule.

Podsetimo, EURO 2024. se održava u Nemačkoj, otvaranje je u Minhenu u duelu Nemačka - Škotska na Alijanc areni 14. juna, a finale je u Berlinu 14. jula.

Srbija prvi meč igra 16. juna u Gelzenkirhenu protiv Engleske, zatim 20. juna u Minhenu protiv Slovenije, a na kraju grupne faze protiv Danske 25. juna, takođe u Minhenu.

EURO 2024 favourites [S90] byu/Huuhkaja2024 insoccer

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: Video sam ono što sam želeo, svi su dobili šansu da igraju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Finta

    30. april 2024 | 01:31

    Pa vide ljudi. Nisu slepi ko mi pa se uvek kao nešto nadamo.

  • NekoKo

    30. april 2024 | 01:00

    Mi i fudbal. Najbolje je kad se ne kvalifikujemo. Ja ne kapiram ko to od naših može da se raduje plasmanu na Euro ili Mundijal kada zna da tamo sleduje teška blamaža i definicija antifudbala što gleda ceo sve.? Kvalifikacije gledaju samo oni koji su u grupi, dok svaku utakmicu evropskog i svetskog prvenstva gledaju svi. Čist sadomazohizam.

  • CH

    30. april 2024 | 10:22

    Srbski Fudbal je najbolji kad se neigra. A i taj jedan Posto je previse. Engleska kad bi nam dopustila 3 gola razlike opet bi nas pobjedila 6-3. Ima da igram 5000 Euro na englesku i Dansku i zardim moj odmor. Sigurnije pare se pobedit nemogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA