Vreme čitanja: oko 1 min.

Velikan italijanskog fudbala ponovo u Seriji A! Parma se posle tri godine pauze vraća među najbolje

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su osigurali jedno od prva dva mesta pred poslednja dva kola Serije B

  • 0
FK Parma Foto: Donato Fasano / LaPresse / Profimedia

Remijem na gostovanju slavnom Bariju, fudbaleri Parme uspeli su da obezbede jedno od prva dva mesta u Seriji B za ovu sezonu i da se na taj način nakon tri duge godine vrate među najbolje timove u Seriji A!

Vodeći gol na ovoj utakmici za Parmu postigao je Boni u 50. minutu, da bi Di Ćezare ipak na kraju doneo bod Bariju, koji nije ugrozio ambicije gostujućeg sastava.

Parma posle ovog kola tako ima 74 poena, tri više od drugoplasiranog Koma, koji je takođe jako blizu da se nađe u Seriji A, a ukupno sedam više od Venecije koja je trenutno trećeplasirana, koja tako više ne može da dostigne Parmu ni na koji način.

Fudbaleri Parme postaće šampioni Serije B ukoliko budu slavili u narednom kolu protiv Kremonezea kod kuće ili u poslednjem protiv Ređijane na gostovanju, odnosno ako Komo ne bude uspeo da osvoji više od tri boda ukupno u završne dve runde.

Poslednji put smo Parmu u Seriji A gledali u sezoni 2020/21, koju je obeležila sezona koronavirusa, a posle koje je Parma bila ubedljivo poslednja sa samo 20 poena, pa se sa Krotoneom i Beneventom preselila u Seriju B.

Videćemo ko će se sada Parmi priključiti na povratničkom putu među najbolje, a deluje da se jedan putnik već polako nazire.

(Telegraf.rs)

Video: Džajić: Predsednik Vučić najzaslužniji za ovaj projekat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA