≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Partizan se spasio u Kruševcu: Gubili 3:1 od Napretka, pa uz mnogo sreće u 89. minutu došli do remija!

Vreme čitanja: oko 5 min.

Crno-beli na konopcima, sesti mec u nizu bez pobede

  • 54
Napredak, Partizan Foto: MN Press / mi

Nema pobede za Partizan ni u šestom meču u nizu, posle mnogo muka crno-beli su u smiraju utakmice uspeli "otkinuo" bod Napredku u Kruševcu - 3;3, koji je vodio i sa dva gola razlike u jednom momentu, ali nije uspeo da sačuva ceo plen. Poveli su gosti golom Aleksandra Filipovića na samom početku meča, a potom je domaćin do poluvremena potpuno preokrenuo rezultat golovima Andrije Majdevca i Nebojše Bastajića. U nastavku se Majdevac još jednom upisao u strelce, Aleksa Janković je uspeo da smanji, a potom Gajas Zahid i da spase tim iz Humske još jednog poraza.

Prvo poluvreme meča sa Kruševljanima zapravo najbolje i oslikava psihološko stanje fudbalera Partizana posle serije od pet uzastopnih poraza, te smene trenera u smiraju sezone, jer takav rolerkoster fudbalskog prikaza se zaista retko viđa.

Crno-beli, bez kapitena Svetozara Markovića i Mateusa Saldanje, namerili su sa na najslabiju ekipu plej-ofa, koja je nedavno raspustila "pola tima" pošto je pre toga otišao i trener Gaćinović, i pokazali su dva lica u samo 45 minuta.

Prvo, uvodno-sasvim korektno, agresivno, sa prilično mašte u napadu, uz nekoliko dobrih prilika koje su krunisane i golom na vreme. A, onda i "naličje" koje nije ličilo ni na šta, otelotvoreno u katastrofalnom kretanju, postavljanju, defanzivnim propustima i manjkom samopouzdanja kao refleksijom stanja ne samo tima, već i celog kluba posle gubitka oba trofeja.

U tim prvih 20-tak minuta Partizan je postigao gol preko Aleksandra Filipovića (sedmi minut), kome je prethodio korner Nikole Antića, a pored toga je imao i još nekoliko velikih prilika da već tada praktično reši meč.

Dva puta je Nemanja Nikolić mogao da bira gde će da pošalje loptu, jer se nalazio sam ispred golmana Savića, prvo posle dodavanja Klaulua, potom i Severine, no, nijednom nije bio ni blizu okvira gola. Tada je nalet crno-belih presekao Andrija Majdevac, koji u gol, sa pet metara, nije pretvorio sjajn centaršut Marjanovića, ali se u tom trenutku prilika činila više kao incident, jer je Partizan bio daleko bolji tim na terenu.

Gosti su u 16. minutu u jednom napadu šutirali čak tri puta, međutim, golman Savić je prvo odbranio udarac Severine, potom i dva pokušaja Stojkovića koji je pretio iz drugog plana i činilo se da je dsamo pitanje momenta kada će Napred ponovo pokleknuti.

Umesto toga - šok, jednak šok terapiji sportskog sektora Partizana. Iz druge zrele akcije na meču, domaćin je izjednačio. Bio je to 19. minut, Tomić je uputio dobar centaršut u kazneni prostor, a Andriji Majdevcu su pomogli defanzivci Partizana, konkretno Filipović, koji gotovo da nije ni reagovao. Skok, školski udarac glavom u dalji ugao nije sprečio ni golman Jovanović, iako se izvio koliko je dug - 1:1.

U tom momentu situacija na terenu počeinje da se preokreće. Partizan tone kao u živom blatu, Napredak dolazi do daha i počinje da biva sve opasniji, konkretniji, uz dobranu pomoć i tragične reakcije defanzivaca crno-belih, kojima je "ušla voda u uši" i svaki potez je bio sve kritičniji.

Tome u prilog i nekoliko napada Kruševljana sa brojčanom inferiornošću, a u kojiama su bez problema dolazili u priliku da ugroze Jovanovića. Malo je nedostajalo da Marjanović kazni jednu lošu reakciju posle kornera, no, sve je to "naplaćeno" sa kametom nekoliko minuta kasnije.

Igrao se 25. minut kada je Napredak došao do potpunog preokreta. Loptu je na sredini terena primio Majdevac, promenio je stranu i pronašao Nebojšu Bastajića, kome su u blok izašla čak trojica igrača - Filipović, Stojković i Severina, no, fudbaler je sačekao da izgube balans i šutirao sa 16 metara u dalji ugao - 2:1!

Partizan se u tom momentu potpuno raspao. Više nije bilo agresivnosti, smislene akcije niti prilike. Štaviše, crno-beli su imali sreće da je Stanojlović u 38. minutu šutirao neprecizno iznad prečke, iako mu je ostavljen veliki prostor.

Tek u poslednjih pet minuta, gosti su se povratili, povezali nekoliko napada, imali i tri velike prilike preko Natha, čiji udarac je završio pored stative, Kaluluka kome su golman Savić i Mihajlović na gol-liniji odbranili dva šuta, te Nikolića, koga nije hteo gol.

Nije Albert Nađ menjao sastav u poluvremenu, računajući da će "restart" vratiti ekipu u poziciju sa početka utakmice. Možda bi tako i bilo da je Filipović posle samo dva minuta u drugom delu pogodio mrežu, posle kornera koji su crno-beli izborili, ali je Mihajlović ponovo sačuvao leđa golmanu Saviću.

A, onda još jedna "šok terapija" za tim iz Humske. U jeku napada Partizana, u 51. minutu, taktička nedisciplina celog tima i očajna partija Filipovića koštali su goste trećeg gola. Dok je ceo gostujući tim ostao na polovini Napretka, domaćin je uspeo da se odbrani, lopta je došla do sjajnog Marjanovića, koji je gotovo bez gledanja upustio dijagonalu ka Andriji Majdevcu, usledila je situacija jedan na jedan sa Filipovićem, potom udarac u dalji ugao sa 20 metara pored nemoćnog Jovanovića - 3:1!

U narednih destak minuta, Partizan je sve karte bacio na napad i stigao do tri velike prilike. Pre izlaska sa terena Kalulu je promašio zicer posle udarca Severine i odbrane Savića. Nađ je na teren zatim poslao Gola i Baždara (umesto Natha i Kalulua) i upravo je Korejac propustio veliku šansu, pre toga je i Severina pogodio stativu. No, nije se dalo, domaćin se branio spretno, srčano i srećno.

U poslednjih 2-tak minuta Nađ je dodatno pojačao napad, poslao je na teren i Aleksu Jankovića umesto Stojkovića i upravo je mladi krilni fudbaler doneo pomak, kako igrački tako i rezultatski.

Rvo je u 80. minutu pogodio za 3:2, odličnim udarcem sa 20 metara, a nekoliko minuta kasnije je Severini "spakovao" veliku priliku, koju Holanđanin nije iskoristio pošto mu je golman Savić "ušao" u šut.

Ipak, u 89. minutu, Partizan je spasao bod. Janković je proigrao Baždara na levoj strani, usledio je povratni pas za Gajasa Zahida, koji nije dobro šutirao, loptu je dokačio golman Savić, potom i Stojanović, no, ona se nekako našla u mreži - 3:3.

U nadoknadi od pet minuta Partizan je imao još nekoliko napada i solidan pokušaj preko Baždara sa distance, ali je Savić ostao koncentrisan do kraja.

S obzirom na to da je TSC bio uspešan protiv Radničkog (4:3), oni su stavili Partizan i pod još veći pritisak, jer su im prišli na samo dva boda zaostatka u borbi za drugo mesto i poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Video: Nađ: Moramo da počnemo da pobeđujemo da bismo zadržali drugo mesto u SLS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žerac LeCZ

    8. maj 2024 | 17:36

    Vidi se očigledan NAPREDAK u igri od kako je Nađ seo na trenersku klupu Partizana.

  • Др

    8. maj 2024 | 15:33

    Само да им се од ротације не заврти у глави!?

  • A

    8. maj 2024 | 16:05

    Ko će sad da juri pored terena,skuplja lopte i vraća ih u igru?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA