Vreme čitanja: oko 1 min.

Sloboda sa penala u 89. minutu sačuvala nadu u opstanak: Užičani za vikend u Lazarevcu igraju meč sezone

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moraće užički Rosoneri tamo da slave kako bi držali sve u svojim rukama pred poslednje kolo

  • 0
Penal, FK Sloboda Užice Foto: Youtube / Prva liga Srbije / Printscreen

Fudbaleri užičke Slobode došli su do jako važnog boda u Novom Sadu protiv Mladosti GAT u petom kolu plej-auta Prve lige Srbije i to pogotkom Sava Raškovića sa penala u 89. minutu, kojom su zadržali nadu u opstanak u drugom rangu srpskog fudbala - 1:1 (1:0).

Ere su došle u Novi Sad svesne da bi ih poraz umnogome udaljio od opstanka u Prvoj ligi Srbije posle remija sa RFK Novim Sadom prošle sedmice na stadionu "Radomir Antić" (3:3). Danas su bili na "giljotini", ali su na kraju u sam smiraj ipak sačuvali šansu da u završna dva kola izađu iz crvene zone.

Za to je nazaslužniji pomenuti Rašković koji je realizovao penal i doneo bod, čime je poništio pogodak Miljana Vukadinovića iz 41. minuta koji je kaznio ogromnu grešku golmana Slobode, Savića, koji je istrčao u prazno i faktički otvorio put ka vođstvu Novosađana.

Stanje na tabeli je sada takvo da se Sloboda nalazi u crvenoj zoni sa 42 osvojena boda uz gol razliku -6 na 13. mestu, a Mladost GAT je na 11. poziciji sa jednim bodom više.

To znači da će Užičani u Lazarevcu za vikend protiv Kolubare igrati meč sezone, jer bi im pobeda najverovatnije omogućila da u poslednju rundu uđu sa činjenicom da sve drže u svojim rukama, a sastaju se sa "otpisanim" Radničkim iz Novog Beograda na svom terenu.

U drugom duelu dana, takođe u Novom Sadu, RFK Novi Sad bio je bolji od Radničkog sa 4:1, a het-trik postigao je Itan Derviši golovima u 21, 41. i 54. minutu sa penala, dok je Jovan Kokir dao preostali pogodak u 50. minutu za domaće, a Stojanović se u 55. minutu upisao za goste.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl u Ivanjici: Fudbaler Javora dao gol makazicama i oduševio navijače

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA