≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan faktički već zna rivale u kvalifikacijama za Ligu šampiona: Crno-bele čeka pakao na žrebu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gotovo sve je izvesno i nema sumnje da će klub iz Humske imati veoma težak zadatak u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje

  • 26
Partizan i Liga šampiona Foto: Mileta Mirčetić, Wikimedia

Fudbaleri Partizana zvanično su obezbedili drugo mesto u Superligi Srbije, pošto su u 36. kolu slavili protiv Čukaričkog sa 1:0 na gostovanju, a istovremeno je TSC poražen u Lučanima od Mladosti sa 2:0, pa je sve rešeno kolo pre kraja kada je u pitanju borba za drugo mesto.

Crno-beli će tako 19. juna dobiti rivala na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a tamo ih čekaju prilično nezgodne ekipe. Prvi mečevi su na programu 23. i 24. jula, a revanši 30. i 31. jula.

Pošto su sve lige širom Evrope u završnim fazama ili je situacija već rešena, potencijalni protivnici se već znaju ili se mogu naslutiti u odnosu na trenutno stanje na tabelama u Austriji, Češkoj, Ukrajini, Turskoj i Švajcarskoj.

Partizan trenutno ima koeficijent 25.500, pa će gotovo sigurno biti nepovlašćen u žrebu, zbog situacija u Austriji i Češkoj, jer im ne odgovara što su trenutno pred titulama Sparta Prag i Šturm, koji imaju slabiji koeficijent od Partizana.

U Austriji je pred nama poslednje kolo, gde se odlučuje da li će titulu osvojiti Šturm ili Salcburg. Šturm ima dva boda prednost i u poslednjem kolu dočekuje Austriju Klagenfurt, koja je poslednja na tabeli u plej-of zoni, dok se Salcburg nada porazu Šturma i pobedi nad LASK-om na svom terenu u poslednjem kolu.

Ipak, kako trenutno stoje stvari, Šturm je mnogo bliži tituli, što bi Salcburg poslalo u kvalifikacije kao potencijalnog rivala Partizanu.

Takođe je gotovo rešena situacija u Češkoj, gde je Sparta Prag pred titulom. Sparta nad najvećim rivalom Slavijom ima četiri boda prednosti dva gola pre kraja. U narednom kolu gostuje Mladi Boleslav i ima priliku već tada da osigura titulu. Slavija gostuje Slovackom i nada se da će Sparta da kiksne, a da onda u poslednjem kolu pobedi Mladu Boleslav na svom terenu, a da Sparta kiksne protiv Plzenja u poslednjem kolu.

U Turskoj je takođe sve skoro rešeno, a prema trenutnoj situaciji potencijalni rival će biti Fenerbahče. Tu još nije odlučena trka za titulu između Galatasaraja i Fenerbahčea. Galatasaraj ima šest bodova prednosti dva kola pre kraja, pa Fener ima samo teoretske šanse. U narednom kolu imaju direktan duel, gde je Galatasaraj domaćin, a posle u poslednjem kolu Fener dočekuje Istanbulspor, a Glatasaraj gostuje Konjasporu.

Ovo su i potencijalni rivali Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona po trenutnoj situaciji:

Petar Ratkov Foto: Profimedia

- Slavija Prag (53.000 UEFA koeficijent)

- Salcburg (50.000 UEFA koeficijent

- Fenerbahče (36.000 UEFA koeficijent)

- Dinamo Kijev (26.500 UEFA koeficijent) - (ali pod uslovom da ili Šturm ili Sparta ne uzmu titulu, pa bi Ukrajinci upali umesto njih)

Potencijalni rivali ako se kojim slučajem desi čudo i Partizan bude povlašćen:

- Sparta Prag (22.500 UEFA koeficijent)

- Šturm (14.500 UEFA koeficijent)

- Lugano/Servet (8.000 i 9.000 UEFA koeficijent)

(Telegraf.rs)

Video: Albert Nađ iskren: Imali smo pomoć vetra u prvom poluvremenu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    17. maj 2024 | 21:49

    У ком то универзуму би Партизан био повлашће!? Дајте , уозбиљите се, ипак сте озбиљан портал!

  • kosta

    17. maj 2024 | 21:50

    Svaki od ovih timova je cetiri klase iznad partizana,ovo ce biti samo radi reda takmicenje i blamaza😞nikad JADNIJI i slabiji nismo bili😞😞😞😞😞

  • Беране

    17. maj 2024 | 22:15

    Само да не извуче данце,фарска острва или сан марино а Манчестер,Барсу то пролазе ко плитак поток 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA