≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mile Svilar najbolji golman Lige Evrope: Veliko priznanje za čuvara mreže Rome

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zavidno dostignuće

  • 1
Mile Svilar Foto: Fabrizio Corradetti/IPA Sport / / imago sportfotodienst / Profimedia

Proteklog vikenda je Liga Evrope došla do svog kraja i to vrlo ubedljivom pobedom Atalante protiv Bajera iz Leverkuzena (3:0) u velikom finalu. To je označilo kraj serije nepobedivosti "farmaceuta" i Italijanima dalo šansu da imaju čak devet ekipa u Evropi.

Bilo kako bilo, utisci se polako sležu, u čemu će svakako pomoć biti i tim sezone koji je u petak objavljen. U njemu je bilo mesta za po četiri igrača ekipe iz Bergama i Bajera, dva iz Rome i jednog iz Olimpika iz Marselja.

Ono što je svakako privuklo najviše naše pažnje je odluka da se među stative stavi ove godine odlični Mile Svilar! Golman "vučice" je briljirao, uspeo da se izbori za startnu postavu i dokaže kvalitet. U polufinalu njegov tim nije prošao Leverkuzen, ali utisak nije promenjen.

Mile je do februara bio i u planovima selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, ali je na ličnu inicijativu odlučio da se ne odazove primarnom pozivu za prijateljske utakmice. Zbog toga je naišao na mnogo kritika i pitanje je za koju zemlju će braniti.

Do kraja sezone klubu i njemu predstoji san o Ligi šampiona sa šestog mesta, što će se i dogoditi ukoliko se poklope određeni rezultati.

(Telegraf.rs)

Video: Piksi: "Svilar? Više ga nećemo zvati! Imao sam ponude klubova i mogao sam da odem"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja sam ja

    25. maj 2024 | 09:44

    A piksi izvodi neke gluposti. Svilar je ubedljivo nas najbolji golman, sramota je sto ne brani, i pores toga sto je rekao ono, itekako je zasluzio da bude pozvan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA