NISAN: Stiže sat koji povezuje vozača i automobil (VIDEO)

Povezivanje se ostvaruje preko blututa, može se pristupiti ključnim podacima vezanim za performanse vozila tokom cele vožnje, ali i biometrijskim podacima vozača, pomoću monitora koji prati otkucaje srca

  • 5

Niko nije mogao ni da predvidi da baš ovaj sat može da izbaci iz trke Samsung, Sony ili Apple. Ali još manje smo se mogli nada da će kompanija poznata po proizvodnji automobila proizvoditi satove. U Nisanu su odlučili da nas iznenade, najavili su sat za koji tvrde da je prvi koji će moći da povezuje vožača i vozilo.

Sat pod imenom Nisan će moći da prati zdravstveno stanje vozača i performanse vozila u realnom vremenu. Modeli će biti pristupačni u crnim, belim i crveno-crnim bojama. Imaće dva dugmeta za upravljanje i bateriju koja traje ceo dan.

Cela grupa za sad je vlasništvo istoimenih modela sportskih automobila Nisan auto, a to su uglavno vrlo brzi i skupi sportski modeli. Napravili su jedinstveni projekata koji ne povezuje se putem smartfona več preko samog automobila.

Povezivanje se ostvaruje preko blututa, može se pristupiti ključnim podacima vezanih za performanse vozila tokom cele vožnje, ali i beometrijskim podacma vozača, pomoću monitora koji prati otkucaje srca. Pored toga prati potrošnju goriva i komunicira sa društvenim mrežama poput Facebook, Twittera i Instagrama

Za ovo delo zasluži su tim inženjera u laboratoriji Nisan, koji su se do sada bavili najviše praćenjem i prikupljanjem biometrijskih podataka kao i onih koji su vezani za vožača u toku vožnje. U budućnosti sat će pratiti EKG, EEG, a imaće senzore koji kontrolišu temperaturu kože.

Sat će se premijerno predstaviti publici na sajmu sajmu Motor Show u Frankfurtu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA