≫ 

Tadić pred put u Katar otkrio svoj ritual, deca mu donose sreću: "To radim pre svakog meča"

Kapiten Srbije optimista pred Svetsko prvenstvo

  • 1

Fudbalska reprezentacija Srbije je otputovala u Bahrein, gde će odraditi generalnu probu pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. Tim povodom, pred kamerom Fudbalskog saveza Srbije govorio je kapiten Orlova Dušan Tadić, koji se pohvalio novom frizurom, ali i odgovorio na mnoga pitanja u vezi Mundijala.

- Došao nam je frizer, pa nas je osvežio pred put. To je moj dugoročni frizer Miki iz Novog Sada - počeo je Tadić.

- Lepo iskustvo. I pre četiri godine je bilo stvarno fenomenalno. Tačno se vidi da je to najveći fudbalski događaj. Mislim da ćemo uživati i da će nam značiti prethodno iskustvo, jer je dosta sadašnjih igrača i tada učestvovalo.

- Sve ima i prednosti i mane. Voleli bismo da smo mogli malo duže da budemo zajedno. Zaista je fantastična atmosfera i sve je kako treba, tako da bismo voleli da se još malo pravi ta euforija. Idemo tamo, i ono što treba da uradimo jeste da se prepustimo i da uživamo - rekao je Tadić i osvrnuo se na dolazak Mitrovića i Vlahovića, koji su oporavili od lakših povreda.

Fudbalska reprezentacija Srbije Srbija trening Foto: MN Press

- Dobro je što su Mitrović i Vlahović tu, a i ne sumnjam da će oni biti kako treba - poručio je kapiten Orlova, kome se dopada raspored utakmica u Kataru.

- Dobro je što je Brazil prvi. Prošli put je bila poslednja utakmica, a sada prva. Videćemo da li će više da nam legne. Mislim da je bolje da igramo na početku, ali svakako, igramo tri utakmice i daćemo sve od sebe da prođemo dalje i pružimo dobar fudbal, kao što je Srbija i pružala.

- Idemo skromno i rasterećeno. Imamo veliki potencijal i kvalitet. Mislim da od kada je došao selektor je sve fantastično. Treba tako da nastavimo i to je to. Ne treba da komplikujemo. Treba da radimo iste stvari kao i do sada i mislim da neće biti problema.

Fudbalska reprezentacija Srbije Srbija trening Foto: MN Press

Osvrnuo se Tadić potom i na ritual koji praktikuje pre mečeva.

- Nemam neku taliju. Pre sam imao mnogo više rituala. Vremenom sve manje i manje, jer mi je to nekako opterećivalo glavu. Generalno, svi sportisti i fudbaleri su mnogo talični. Idem prvo sa ovom nogom, ili ovu ću prvu pertlu da vežem, tako neke stvari. Imam samo jedan sitan ritual. Kostobran sa slikom sina stavljam na levu nogu, a sa ćerkama na desnu. Tako uvek stavljam - ističe Tadić, kojeg će najverovatnije otac bodriti u Kataru.

- Mislim da će otac doći, ali doći će i prijatelji neki. Nije baš jednostavno. Mislim da je u Rusiju bilo lakše doći, ali dobro. Veliki fudbalski događaj je tu.

Za kraj razgovora, imao je poruku za sve navijače.

- Poruka za navijače je da se opuste, uživaju i bodre nas, a mi ćemo dati sve od sebe da pružimo fudbal kakav smo do sada igrali. Zajedno idemo do pobede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    16. novembar 2022 | 13:35

    Puno sreće mi vam želimo. Pobjeda do kraja za SRBIJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA