≫ 

Šta će na ovo reći Katar? Holanđani trenirali sa migrantima koji su pravili stadione za Svetsko prvenstvo

Provokacija za domaćine Mundijala ili samo ljudski gest?

  • 2
van dajk Foto: twitter/TheEuropeanLad

Najbolji fudbaleri Holandije odradili su jedan od poslednjih treninga pred start Mundijala i utakmicu sa Senegalom, ali ovaj je bio potpuno drugačiji od svih, i poseban za reprezentativce "lala". Van Dajk, Depaj, De Jong i družina su ugostili migrante iz Katara, ljude koji su tu mesecima, neki i godinama, i koji su gradili stadione i mundijalsku infrastrukturu.

Izabranici Luja Van Gala su priuštili migrantima čast da sa njima odigraju partiju fudbala, da se druže, fotografišu, popričaju i učinili su im time veliko zadovoljstvo.

Holanđani su na ovaj način želeli da im se zahvale i da ih obraduju, ali i da pošalju poruku domaćinu Svetskog prvenstva Kataru i vlastima ove države koje brojne međunarodne organizacije za ljudska prava krive za smrt hiljade radnika na gradilištima u poslednjih 10 godina tokom izgradnje stadiona i ostalih pripadajućih objekata za Svetsko prvenstvo.

Holanđani su inače među prvima počeli da kritikuju vlasti u Kataru zbog tretmana prema radnicima.

- Za nas je ovo veoma važna stvar i prelep osećaj, iako sam želeo da sve prođe bez prisustva novinara i kamera - rekao je posle druženja sa migrantima zvezda Holanđana Virdžil Van Dajk.

- Sada nam je fokus na meču sa Senegalom, velika utakmica sa šampionom Afrike.

Osećaj zadovolstva zbog druženja sa migrantima preplavio je i Frenkija de Jonga.

- Bio je ovo poseban dan za njih, ali i za nas. Dalo nam je energiju i radost. Mnogo ljudi je došlo i nije bilo mnogo vremena da se ispričamo. Jedan mi je ustvari rekao da bi trebalo dapređem u Liverpul. Volimo da radimo ovakve stvari, ali sada nam je fokus samo na Senegalu - izjavio je De Jong.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA