≫ 

Borjanova Kanada je zaslužila mnogo više: Belgija slavi sjajnog Kurtou, Batšuaji rešio odličan meč u Dohi

Odbranio je belgijski golman sve što je mogao

  • 63
kanada  - belgija Foto: Tanjug/AP

Sjajna utakmica na zatvaranju četvrtog dana Svetskog prvenstva i mnogo toga za čim će imati da žali Milan Borjan i reprezentacija Kanade. Njegov tim imao je više od igre protiv Belgijanaca, ali je na kraju presudilo iskustvo ekipe sa Starog kontinenta, ali i magični Tibo Kurtoa koji je zaustavio sve - 1:0 (1:0).

Gledali smo zaista spektakularno prvo poluvreme tokom kojeg se činilo da Kanađani mogu da postignu bar dva ili tri pogotka. Za 15 minuta igre sakupili su osam udaraca u gol, od čega je jedan bio sa bele tačke.

Sudija Sikazve je u 9. minutu dobio signal iz VAR sobe da je postojalo igranje rukom u kaznenom prostoru Tiba Kurtoe, a posle pregledanog snimka pokazao je na belu tačku. Lopti je prišao Alfonso Dejvis, delovao je samouvereno, ali je šutirao vrlo slabo, pravo u golmana Belgije.

Ni to nije demoralisalo Kanađane. Nastavili su sa kanonadom šuteva, pokazivali su svoje umeće Bjukenan, Dejvid, pomenuti Dejvis, ali su Belgijanci i sjajni Tibo Kurtoa sve uspeli da zaustave.

Moglo se vrlo lako dogoditi da Kanađani dobiju još jedan penal. Sudija Sikazve dobio je novi signal iz VAR sobe posle jednog oštrog starta Aksela Vitsela, ali je ovoga puta arbitar iz Afrike odlučio da ne dosudi kazneni udarac.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, tačnije u 44. minutu, poklekla je odbrana Kanade, potpuno šokantno. U jeku napada ovog tima, sevnula je kontra na drugoj strani, loptu je primio Miči Batšuaji, izbio ispred golmana Milana Borjana i savladao ga u duelu oči u oči.

U nastavku meča viđen je dosta mirniji tempo utakmice, ali i dosta više nervoze. I jedni i drugi su pravili izmene, prvi kako bi sačuvali rezultat, drugi kako bi pokušali da dođu barem do boda.

Uspevali su Belgijanci malo prljavijom igrom da izbace Kanađane iz takta. Često smo mogli da ih vidimo kako odguruju i psuju protivnike, što je promicalo arbitrima. Pa opet, prva velika šansa u drugom poluvremenu stigla je preko Batšuaija, koji je predugo čekao i ostao izblokiran u čistoj situaciji iz 67. minuta.

Kanada je do kraja ponovo uspela da vrati veći posed, a najbolju šansu imala je u 80. minutu kada je Kurtoa odbranio udarac koji je išao u rašlje. Uhavio je živu loptu, a do kraja meča Crveni Đavoli su se nekako sačuvali i stigli do uvodnog trijumfa.

Imaće za čim da žali Kanada, ali sa ovakvom igrom opravdano može da se nada prolasku u narednu fazu takmičenja. Protivnici do kraja će im biti Hrvati i Marokanci, pa nas u toj grupi očekuje prava "tuča" za prva dva mesta.

Standings provided by Sofascore

Video: Šmekerski potez Japanca u Piksijevom štabu na treningu pred Brazil oduševio novinare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • justice for targeted individuals

    23. novembar 2022 | 20:07

    hajmo borjan, brani ponos Srpske Krajine i Pravoslavne Srpske Dalmacije!

  • Aca

    23. novembar 2022 | 20:59

    Najjaci utisak mi je Kolina koji sedi kao sultan od Bruneja 😁 Najbolji sudija ikad.

  • Drekavac

    23. novembar 2022 | 20:46

    Ove Kanadjane ko da je sve Kulibali pravio 😂🍄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA