≫ 

Mladenović pokazao stav koji svi moraju imati: Jedan poraz niti može, niti sme, niti će, poremetiti sve!

Levi spoljni selekcije Srbije je jasno poručio da je i dalje sve u našim rukama i da nema potrebe sad se osvrtati na poraz od jakog Brazila, jer se to više ne moe vratiti

  • 0
Srbija Brazil Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar Foto: Tanjug/AP

Filip Mladenović bio je starter u premijernom meču Srbije na Svetskom prvenstvu. Na žalost svih, naša reprezentacija je poražena od Brazila, verovatno prvog favorita za osvajanje Mundijala.

Izdržali su "Orlovi" nešto više od sat vremena pod pritiscima "selesaoa", ali je potom usledio potodak Rišarlisona nakon odbrane Vanje Milinkovića Savića i čini se da je to doprinelo da naš tim "potone" u nastavku utakmice.

- Boli kad se izgubi utakmica, ali nekad stvari ne idu onako kako si zamislio. Ovo je fudbal. Nije to jednom sad i nikad više. Ispred nas su dve utakmice, 6 bodova, ako mene pitate: "Glava gore! Ima još da se igra!" Tako treba da razmišljamo. Brazil je jak protivnik, parirali donekle jesmo, ali da smo mogli bolje mogli smo. Zašto nismo?! Videćemo između nas. Uradićemo analizu. Važno je sad ono što je ispred nas i što nas čeka. Ovo da vratimo ne možemo. Što pre da se sastavimo i dignemo i teraj dalje - rekao je Mladenović posle meča.

Jeste li gledali meč Švajcarska - Kamerun?

- Jesmo. Kao i svaka utakmica. Ja ne delim na Brazil, Kamerun ili Švajcarsku. Meni je svaka utakmica ista i videćete da je svaka ista, teška na svoj način. Posebno da se dobije. Videli ste iznenađenja ovih dana. Ne volim da gledam unapred i da nešto analiziram. Imamo vremena da se spremimo do sledeće utakmice. Da se "zategnemo" najbolje moguće. Ja verujem. Jedan poraz niti može, niti sme, niti će da poremeti sve što smo pravili u prethodnom periodu. Poznavajući momke i selektora i celu ekipu, nećemo uopšte "pasti". Izgubili smo utakmicu, još neke ćemo možda izgubiti nekad, neke ćemo dobiti, ali to ništa ne znači. Mi radimo što je do nas da pobedimo. Nekad može da ne ide kako treba.

Da li je selektor nešto rekao kada ste izlazili sa terena?

- Nije ništa, još nismo svi bili u svlačionici. Mislim da nema potrebe za frkom i panikom.

Šta nam je nedostajalo u drugom poluvremenu? Možda bezobrazluka ili tako nešto?

- Ne znam šta da vam kažem. Opet ti zavisiš i od protivnika, kako ti diktira tempo. Malo više nismo imali posed kao što smo navikli, to nas je možda omelo. Fudbal je živa stvar, ne znaš kako će da se odvija na samom terenu. Mislim da smo mogli možda malo konkretniji na samom terenu, sigurno. Ipak, opet, imamo još dve utakmice. Ja sam uvek optimista- poručio je za kraj Mladenović.

Video: Sreli smo Bosanca ispred stadiona u Dohi: Navijaće za Brazil protiv Srbije, a evo i zašto

(Izveštač Telegrafa iz Katara, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA