≫ 

Hrvati "napunili" Borjana i poslali ga kući! Kanada je eliminisana sa Mundijala

Kanada nakon ovog poraza nema šanse da prođe dalje

  • 99
Hrvatska - Kanada Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je selekciju Kanade rezultatom 4:1, u okviru drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

Potpuno šokantan početak meča za Hrvatsku, koja je već u drugom minutu morala da vadi loptu iz svoje mreže. Nakon sjajnog centaršuta Bjukenona, Alfonso Dejvis je bio najviši u kaznenom prostoru i glavom "zakucao" loptu iza leđa nemoćnog Livakovića.

Ipak, u nastavku je inicijativa potpuno pripala Hrvatskoj, koja je ređala napade i samo je bilo pitanje vremena kada će doći do izjednačenja. Potom je na scenu stupio Andrej Kramarić, koji je prvo uskraćen za pogodak zbog ofsajda, ali je ubrzo uspeo to da nadoknadi novim. Nakon sjajne asistencije Perišića, Kramariću je ostallo samo da "smesti" loptu iza leđa Milana Borjana, što je i uradio.

Nisu uspeli da se oporave od "hladnog tuša" Kanađani, a već su ponovo morali da vade loptu iz mreže. Ovog puta, u centru pažnje se našao odlični Marko Livaja, koji je iskoristio dobro dodavanje Kovačića i oštrim udarcem "matirao" Milana Borjana.

Ništa nije mogla ekipa Milana Borjana ni u nastavku, te je tako Andrej Kramarić drugim pogotkom na meču, a trećim za Hrvate zapečatio sudbinu Kanade. Ponovo se Perišić našao u ulozi asistenta, a Kramarić se fenomenalno snašao i poslao loptu u dalji ugao, čime je rešio pitanje pobednika. Konačan rezultat je postavio Lovro Majer u sudijskoj nadoknadi.

Kanada je ovim porazom i zvanično završila takmičenje na Svetskom prvenstvu, s obzirom na to da i u slučaju trijumfa u poslednjem kolu protiv Maroka nemaju šanse za plasman dalje. Sa druge strane, Hrvatska je ovom pobedom izbila na prvo mesto u grupi sa 4 boda, koliko ima i Maroko i u poslednjem kolu će protiv Belgije igrati za prolaz dalje.

TOK MEČA

90+6. minut - MEČ JE ZAVRŠEN!

90+3. minut - GOOOOOOOL! Lovro Majer stavlja tačku na meč!

90. minut - Igraće se još šest minuta nadoknade.

85. minut - Pokušavaju Kanađani da po boku stvore opasan napad, ali bezuspešno. Čini se da će Hrvatska upisati tri boda na ovom meču.

82. minut - Šutirao je  Perišić sa distance, ali lopta završava daleko od gola Milana Borjana.

77. minut - Moraju Kanađani pod hitno da krenu u napad. U slučaju da meč završi ovim rezultatom, Kanada će završiti takmičenje na Mundijalu.

Hrvatska - Kanada Foto: Tanjug/AP

71. minut - GOOOOOOOL! Ponovo Andrej Kramarić trese mrežu! Ponovo je Perišić centrirao, a Kramarić se sjajno snašao, namestio i poslao loptu u dalji ugao, pored nemoćnog Borjana. 

Hrvatska - Kanada Foto: Tanjug/AP

60. minut - Evo i prve izmene u redovima "Vatrenih". Van terena će strelac drugog gola Marko Livaja, dok je u igru ušao Bruno Petković.

55. minut - Odlična prilika za Hrvatsku1 Šutirao je Kramarić, ali Milan Borjan je na visini zadatka ovog puta.

52. minut - Evo i prve javne opomene. Bjukenon je "zaradio" žuti karton nakon starta nad Gvardiolom.

49. minut - Uh kakva je ovo šansa bila za Kanadu. Sjajno se Osorio izborio za poziciju i "opalio" sa ivice šesnaesterca, ali je lopta završila pored stative.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Dve izmene u redovima Kanade. U igri je Džonatan Osorio, koji je zamenio Kajla Larina, a na terenu je i Ismael Kone, koji je ušao umesto  Stefana Eustakija.

45+5. minut - Završeno je prvo poluvreme!

44. minut - GOOOOOOOOOOL! Marko Livaja je strelac! Sjajno je šutirao napadač Hrvatske i pogodio donji desni ugao. Milan Borjan je ponovo savladan.

Gol Hrvatske protiv Kanade Foto: Tanjug/AP

37. minut - GOOOOOOOOOL! Perišić je fenomenalno asistirao za Andreja Kramarića, koji rutisnki šalje loptu u dalji ugao, pored nemoćnog Borjana.

35. minut - Mreža Kanade i dalje miruje. Nižu se napadi Hrvatske, ali Milan Borjan uspeva da sačuva svoj gol.

Hrvatska - Kanada Foto: Tanjug/AP

27. minut - PONIŠTEN GOL HRVATSKOJ! Kramarić se sjajno snašao i pored tri protivnička fudbalera uspeo da pogodi dalji ugao, ali je pomoćni arbitar signalizirao nedozvoljenu poziciju.

22. minut - Umalo da Hrvati dođu do izjednačenja! Kovačić je uposlio Livaju, kojem je falilo nekoliko centimetara više da zahvati loptu onako kako je želeo. Završava lopta u rukama Borjana.

20. minut - Umalo da Kanađani kazne grešku Juranovića. Dejvis je oduzeo loptu i centrirao u kazneni prostor, ali su defanzivci Hrvatske uspeli da izbace loptu. Juranović deluje dosta nesigurno u dosadašnjem delu meča.

16. minut - Kanađani su se nakon pogotka iz pratkično prvog napada na meču, povukli na svoju polovinu, i izgledaju vrlo organizovano u odbrani. Deluje da će čekati priliku iz kontra napada.

10. minut - Hrvatska pokušava da nađe ritam i priđe golu koji čuva Milan Borjan. Imaće "Vatreni" prvi korner.

Gol Alfonsa Dejvisa Foto: Tanjug/AP

2. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Kanada! Sjajan centaršut Bjukenana i maestralna realizacija i pogodak glavom Alfonsa Dejvisa. 

1. minut - MEČ JE POČEO! 

SASTAVI

Hrvatska (4-1-2-3): Livaković - Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozović - Modrić, Kovačić - Livaja, Perišić, Kramarić.

Kanada (3-4-3): Borjan - Džonston, Vitorija, Miler - Larije, Hačinson, Eustakio, Dejvis - Bjukenan, Dejvid, Larin.

PRE MEČA

Hrvati dočekuju ovaj susret nakon remija sa Marokom u prvom kolu (0:0), dok je selekcija Kanade u prvoj rundi poražena od Belgije, iako je prema svemu viđenom ishod mogao biti i dosta drugačiji.

Ovo će biti prvi susret ove dve selekcije u istoriji, i to baš na najvećoj svetskoj pozornici.

Glavni arbitar na današnjem meču biće urugvajski sudija Andres Matijas Matonte Kabrera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Receli

    27. novembar 2022 | 17:49

    Ja rekoh bice 3:1 a mozda Sam pogresio bice 5 bravo Hrvati ima Srba koji vole da mrze al to su sve paraziti ja navijam za vas samo napred , ma nek me mrze.

  • Goran

    27. novembar 2022 | 18:32

    Kako igraju Hrvati ljudi!!! Malo me je stid nasih.

  • zika

    27. novembar 2022 | 19:07

    ova hrvatska deco moja spada u rang francuza i brazilaca!takav protok lopte kroz iglene usi..samo jedan dodir!bravoo..nemam reci,nadam se da i mi tako zaigramo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA