≫ 

Sad je važno, igrajte za sebe, svoju dušu, ponos i svoju otadžbinu!

Vreme je da ime Srbije odzvanja na Mundijalu

  • 2
Srbija Kamerun, svetsko prvenstvo u fudbalu Katar 2022 Foto: Tanjug/AP

"Iza sedam gora i sedam mora, iza sedam reka i sedam planina, iza sedam dolina, jezera i šuma..." tamo negde na brdovitom Balkanu, nalazi se jedno ponosno parče zemlje od skoro 90.000, ljubavlju okupanih, kvadratnih kilometara - Srbija!

E sad, ta Srbija je u petak ujutru ustala i želi samo jedno - da njena fudbalska reprezentacija Srbije pobedi Švajcarsku i uđe u osminu finala Svetskog prvenstva!

Danas nije bitno kojim klupskim bojama si obojen, danas nije bitno s kakvim problemima si se probudio, danas prosto ništa nije bitno osim da, kada se lopta u 20 časova zakotrlja na stadionu "974", do 22.00 što više puta završi u mreži Sajdžija.

Mora! I može i mora! Zaslužili smo to! Ne samo zbog ovih bezveze iskonstruisanih nekoliko poslednjih dana, počevši od šokantnog remija sa Kamerunom pa do izmišljenih afera, nego zbog toga što smo, nažalost, napaćen narod u i tom fudbalu konstantno tražimo sreću.

Vreme je da Orlovi konačno polete, u najveće visine. I da partijom na terenu pokažu sve ono što orao simbolizuje: sreću, uspeh, moć, snagu i pobedu! Kao i samo vaskrsnuće!

Sada, više nego ikada, izabranicima Dragana Stojkovića Piskija je potrebno da duh ove "kraljevske ptice" uđe u njegove izabranike i da konačno "vaskrsnu" i pokažu sve ono što su pokazivali u poslednje nepune dve godine. Tačnije, od Piksijevog dolaska na kormilo.

Jeste da bi Piksijevi momci trebalo da igraju za otadžbinu, za narod koji je iza njih, ali pre svega bi na taj teren morali da istrče sa jednim zacrtanim ciljem - da igraju za sebe, za svoju dušu, svoj ponos! A ako budu igrali za sebe, igraće i za narod i za tu otadžbinu u kojoj će sve stati tokom tih 90 i kusur minuta.

Srbija Kamerun, svetsko prvenstvo u fudbalu Katar 2022 Foto: Tanjug/AP

A ako im je Nikola Tesla već ranije bio inspiracija za dresove, onda neka ih i njegove reči vode kroz utakmicu koja će, da se ne lažemo, biti više od igre.

A Tesla je lepo rekao:

Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ispitivanjima bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svetu.

Momci, dajte sve od sebe i neka celi svet u petak veče čuje za Srbiju! Vreme je da se radujemo, a i da vratimo neke dugove! Na kraju, iako psovke nisu naši maniri, moraćemo da citiramo "gazda Rajka" iz filma "Montevideo, Bog te video", kada je Tirketu (Aleksandar Tirnanić) kratko poručio pred meč:  Je**te im nanu naninu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pikse

    2. decembar 2022 | 13:03

    Vlahović i Jović od početka a mitar ulazi u drugom i rešava sajdžije. Ajmo Srbijo Ajmo Republika Srpsko Ajmo RSK!!!!!

  • Muslin

    2. decembar 2022 | 13:39

    Jovic moze da igra samo u pekari!😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA