≫ 

Degenek i "Kenguri" umalo iznenadili Mesija: Argentina uz dramu do četvrtfinala

"Gaučosi" rutinski nadigrali Australijance i izborili plasman u četvrtfinale

  • 8
Argentina - Australija Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru pobedom nad Australijom rezultatom 2:1.

Meč je počeo potpuno očekivano, s obzirom na to da su Argentinci od prvog minuta imali inicijativu. Ipak, bezuspešno su kao osice "zujali" oko kaznenog prostora Australije veći deo prvog poluvremena, a onda je na scenu stupio istinski kapiten, Lionel Mesi.

Sjajno se Mesi snašao u kaznenom prostoru i kroz "šumu" nogu preciznim udarcem provukao loptu do mreže. Do odlaska na pauzu je ritam dodatno opao, te nije bilo previše uzbuđenja.

U drugom delu, viđen je donekle očekivan scenario. Nizali su se napadi Argentinaca, što je na kraju rezultiralo novim pogotkom. Hulijan Alvarez je iskoristio grešku golmana Australije i lagano sproveo loptu u praznu mrežu.

U nastavku se igralo dosta otvorenije. Svesni su bili "Kenguri" da moraju da izađu i napadnu, a upravo tu je ležala nada za Argentince da mogu do novog pogotka.

Ipak, iz jedne potpuno bezazlene situacije, Australija je uspela da smanji. Gudvin je šutirao sa distance, a lopta je na putu do gola zakačila Enca Martineza i prilično promenila pravac, te je nmoćan bio Emilijano Martinez.

U finišu susreta propisno su se ispromašivali plavo-beli, a najviše Lautaro Martinez, koji je u nekoliko situacija loše reagovao pred golom.

I onda, na samom kraju - umalo drama. Praktično u poslednjem minutu susreta, mogli su "Kenguri" do izjednačenja i produžetaka, ali Kuol nije iskoristio zicer.

Argentina će se u četvrtfinalu sastati sa Holandijom.

TOK MEČA

II poluvreme

90+7. minut - MEČ JE ZAVRŠEN! Argentina je u četvrtfinalu!

89. minut - AU kakva prilika za Lautara. Ponovo je Martinez bio u sjajnoj šansi, ali šutira preko gola.

88. minut - Preti Argentina! Dobio je Lautaro Martinez loptu u pravom trenutku i šutirao iskosa, ali je njegov šut završio pored stative.

77. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Australija se vraća u igru! Gudvin je šutirao, a lopta je na putu do mreže zakačila Enca Martineza i promenila pravac... 

71. minut - Evo novih izmena među "Gaučosima". Teren napuštaju Hulijan Alvarez i Markos Akunja, a umesto njih u igri su Lautaro Martinez i Nikolas Taljafiko. Promene takođe i u Australiji. Van terena su Degenek, Leki i Djuk, a u igru su ušli Kuol, Karačić i Maklaren.

68. minut - Ponovo posle centaršuta pokušavaju Australijanci. Oovg puta siguran je bio Emilijano Martinez.

62. minut - Imaće priliku Australija da zapreti posle prekida. Slobodan udarac na nekoliko metara od linije šesnaesterca.

Argentina - Australija Foto: Tanjug/AP

57. minut - GOOOOOOOL! Hulijan Alvarez koristi grešku golmana Australije i šalje loptu u praznu mrežu! Argentina na korak od plasmana u četvrtfinale.

49. minut - Evo i prve izmene u sastavu Argentine, ujedno i na meču. U igri je Lisandro Martinez, a teren napušta Papu Gomez.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

I poluvreme

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme!

43. minut - Mirno sada igraju Argentinci, bez previše trošenja u napadu. Rezultat im ide na ruku, te čekaju da se završi prvi deo igre.

Argentina - Australija Foto: Tanjug/AP

34. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Ko drugi nego Lionel Mesi! Sjajno se snašao kapiten Argentine u kaznenom prostoru i u gužvi "smestio" loptu uz stativu.

34. minut - Evo i prvih čarki na terenu. Behič je ušao u konflikt sa Mesijem, a potom je grubo startovao nad Gomezom. Imaće priliku da zapreti Argentina posle slobodnog udarca.

28. minut - Imali su priliku Australijanci da zaprete nakon kornera, ali fudbaleri u plavo-belim dresovima su se lako odbranili i otklonili opasnost.

20. minut - Pitaju se "Gaučosi" gotovo za sve na današnjem meču. Australijanci vrlo teško iznose loptu i deluje da je samo pitanje koliko će još moći da pariraju rastrčanim Argentincima.

Argentina - Australija Foto: Tanjug/AP

15. minut - Evo i prvog kartona na meču. "Požuteo" je Irvin nakon grubog starta nad Akunjom, a Simon Marčinjak to neće tolerisati.

11. minut - Potpuno očekivano, Argentina ima inicijativu i napada od prvog minuta. Za sada nije bilo većih uzbuđenja, zahvaljujući organizovanoj defanzivi Australijanaca.

4. minut - Traže jednaesterac Argentinci, ali pušta arbitar da se igra dalje. Čini se da je zaista jedan od fudbalera Australije igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali ništa od penala.

1. minut - Meč je počeo! Prvi napad ima Australija.

SASTAVI

Argentina: E. Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Akunja - De Pol, Fernandez, Mek Alister - Papu Gomez, Alvarez, Mesi.

Australija: Rajan - Degenek, Soutar, Roules, Behič - Leki, Moj, Irvin, Bakus - MekGri, Djuk.

PRE MEČA

Argentina važi za velikog favorita u ovom susretu, što jei očekivano. Ipak, Mesi i drugari su neočekivano počeli grupnu fazu porazom od Saudijske Arabije sa 2:1, ali su ipak uspeli da se izdignu i u naredne dve utakmice upišu dva trijumfa. Pali su Poljska i Meksiko identičnim rezultatom - 2:0, te su tako "Gaučosi" sa šest bodova, kao prvi iz grupe prošli dalje.

Iako Argentina i dalje važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje, pitaju se nešto i Australijanci.

Australija je grupnu fazu okončala sa dve pobede i porazom i šest osvojenih bodova, kao drugoplasirana ekipa u grupi D. Slavili su "Kenguri" protiv Tunisa minimalnim rezultatom, a potom su u odlučujućem meču za prolaz savladali i Dansku, takođe sa 1:0. Jedini poraz Australijanci su pretrpeli od Francuske, i to ubeljivim rezultatom 4:1.

Kada je reč o međusobnim duelima, ove dve selekcije su se sastale četiri puta do sada, a tri puta je pobedu odnela Argentina, dok je jednom meč završen bez pobednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a u btate

    3. decembar 2022 | 21:47

    svakog argentinca kad pipnu on padne kao da ga je autobus udario

  • tu su sudije

    3. decembar 2022 | 19:21

    da poguraju ako mesi zariba

  • justice for targeted individuals

    3. decembar 2022 | 20:43

    pa ko da je fejsal mulić ušao u njega!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA