Kurtoa razočaran posle ispadanja sa Mundijala: "Nismo zlatna generacija"

Iskusni čuvar mreže otvorio dušu posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Kataru

  • 2
Tibo Kurtoa Foto: Tanjug/AP

Golman Reala i belgijski reprezentativac Tibo Kurtoa izjavio je da je pogrešno njegovu generaciju zvati "zlatnom", pošto ništa nije osvojila, prenosi španski "As".

Belgija je pre četiri godine na SP u Rusiji osvojila treće mesto, a jedno vreme je bila prva na rang listi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Belgija je na SP u Kataru osvojila treće mesto u grupe F iza Hrvatske i Maroka i nije uspela da izbori osminu finala.

Brojni belgijski mediji su istakli da je ovo poslednje takmičenje tzv. "zlatne generacije Belgije".

Kurtoa Foto: Tanjug - AP

- Nismo bili svoji na ovom SP i prošlom EP. To je sramota. Videćemo šta će da bude i ko će od igrača da ostane, a ko se povlači iz reprezentacije. Stižu nova takmičenja, a u martu već počinju kvalifikacije za EP 2024 - rekao je Kurtoa.

Selektor Belgije Roberto Martinez je podneo ostavku, a povlačenje su najavili Eden Azar, Aksel Vicel, Dris Mertens, Jan Vertongen...

- Teško je zvati se zlatnom generacijom, ako ništa nismo osvojili. Mi nismo zlatna generacija, mi smo generacija sa puno talenta i sjajnih fudbalera, koji igraju širom Evrope. U Rusiji pre četiri godine smo pokazali da Belgija igra dobar fudbal - istakao je golman Reala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • justice for targeted individuals

    4. decembar 2022 | 20:44

    Dalmacija je Pravoslavna Srpska zemlja

  • Ksd

    4. decembar 2022 | 19:46

    Pa i nisu zahvaljujuci njemu, onaj prvi gol protiv Marka ih sahranio. Niti boljeg golmana niti vece kiksare, Real je samo inao srece sto je prosle sezone svoja pomracenja dozivljavao u Spanskom prvenstvu. Covek koji vecito preti da odluci utakmicu u dva smera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA