≫ 

"Mene nacija voli i to znam, a to što nekima smetam, to je njihov problem": Kome je Piksi uputio ove reči?

Ne štedi nikoga selektor u ovoj situaciji

  • 39
Dragan Stojković Piksi Foto: Nikola Tomić

Nacija voli Piksija, kako zbog igračkih, tako i zbog njegovih selektorskih dana. Čak i uprkos ispadanju već u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru i dosta ranijeg povratka u Beograd, selektor Stojković nije klonuo duhom.

Piksi je odmah po dolasku u Beograd, tačnije, dan kasnije, odlučio da zakaže konferenciju za medije, gde će pričati sa medijima o svim "problemima" koje je imao u Kataru i tokom samog turnira, kao i o stvarima, koje su uticale na to da Srbija ispadne već u grupi.

Ono što je i sam selektor istakao, jeste to da oseća podršku čitave zemlje.

- Nacija mene podržava, ja to osećam, ja naciju ne lažem. Nikada nisam lagano, niti ću je lagati. Naravno da imate ljudi koji ne vole što sam tu, jer ja nisam Deda Mraz, koji ispunjava nečije muzičke želje i deli poklone. Ja imam stav i od mog dolaska u maju 2021. godine, znam da sam nekima trn u nozi. To je već njihov problem. Boli ih što nemaju uticaja na reprezentaciju, što smo očistili mnoge negativne stvari, što je Sportski centar u Pazovi poprimio funkciju koju treba da ima, da bude Kuća mira i spokojstva i najbolje mesto za pripremu, a ne kafana, da može da uđe ko kada hoće.

- E, toga nema i to mnoge boli. To je njihov problem. Trude se to da sruše. I u kvalifikacijama se to osetilo, kada smo igrali i kada smo održavali obećanja koja smo dali, da ćemo završiti kao prvi plasmanom u Katar, mnogi, ne mnogi, ali ti neki kojima ne odgovaram ovakav kakav sam, pokušavali su da to predstave kao slučajnost, da je to pogrešan sistem, to su bočni faktori. Imaćete opoziciju, ne mogu svi da vas vole, ja sam toga svestan, i kao igrač i kao trener, svestan sam da će ti takvi uvek čekati šansu da vas ispljuju. Svestan sam toga, niti sam se podizao u pobedama, niti ponizio u porazima. Ja pošteno radim posao. Ovaj put, strategije neke, kako reprezentacija treba da igra, to je ispravan put. Da će neko, kada neko svojim stavom i ponašanjem, dovedete stvari do stanja u kakvom ste, a ono ne dopusti mešetaranje menadžera, klubova, interesa, onda naravno da smetate. Ali to je tako na kraju krajeva. I dok god sam selektor to će tako da bude. Nisam ja kao danas vreme, sunce, pa kiša. Ja imam ideju za koju se borim. Ponosan na sve što smo uradili. Neću dati nikome da pljuje. Srbija može da bude ponosna i javnost koja ovo gleda na požrtvovanje iz utakmice u utakmicu. Ne samo od ove utakmice, nego od marta 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    5. decembar 2022 | 15:27

    Voli te naravno Dragane cela nacija. Vole te posteni i iskreni ljudi. Samo napred. Bravo za konferenciju. Hvala sto si nas selektor. Hvala sto i dalje zelis da budes. Kolo srece se okrece. Dobar covek koji ima dusu je nas selektor. Volimo te.❤️🫶🥰🙏🐞

  • Chl

    5. decembar 2022 | 15:17

    Npr JA!!! Dosta bre hejta i negative. Idemo dalje da se igramo.

  • Carica Sveta

    5. decembar 2022 | 15:15

    Svaka čast i sve najbolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA