"Neki moraju da igraju, sastav se pravi u svlačionici": Piksi objasnio zašto nas nema 25 godina na EP

- To je istina, potpuna istina. Zato nas nema 25 godina u Evropi, zbog tih stvari. Zato neko dođe, počisti to sve, dovede u red, onda on ne valja, jer mnogima bistra voda ne odgovara

  • 5
Dragan Stojković Piksi Foto: Nikola Tomić

Srbija ne može da odede na Evropsko prvenstvo već dosta turnira unazad, dok su na redu i kvalifikacije za iduće koje se igra u Nemačkoj 2024. godine. Kvalifikacije kreću, a Dragan Stojković Piksi je medijima otkrio i šta je uzrok toga.

Nije imao Piksi dlaku na jeziku na ovoj konferenciji samo dan nakon povratka iz Katara. Odmah je bio do srži iskren i objasnio je šta je uzrok nekvalifikovanju naše reprezentacije.

- Javnost valjda zna, vi niste valjda oni ko ne razume tematiku. Neko ne voli što sam ja tu. Da imena pominjem, oni su za mene nebitni, jer me njihovo mišljenje ne interesuje. Znam da je to gubitak uticaja i ulazak u sfere koje ne dopuštam. A ima takvih, to nije ništa sporno. Ja se stalno trudim da posao obavljam najpoštenije što mogu. Ja se trudim da imam čist obraz, neće niko moći da ga uprlja, niko. Ali dobro, na kraju krajeva, znate u prošlosti šta se dešavalo, nije to tako davno bilo, da neki moraju da igraju, da se spisak menja u svlačionici.

- To je istina, potpuna istina. Zato nas nema 25 godina u Evropi, zbog tih stvari. Zato neko dođe, počisti to sve, dovede u red, onda on ne valja, jer mnogima bistra voda ne odgovara. Ne odgovara jer su navikli da žive u mulju, u bistroj vodi se sve vidi. Pokušaj da se ja uvučem u mulj neće uspeti. Da ja nekome odgovaram, da se prepucavam, to neće moći. Svako ima pravo da radi kako misli, ali definitivno mešanje u tim, promena sastava tima, ne postoji čovek koji može to da uradi dok sam selektor. Ja nikome ne odgovaram, tu su zastupljeni njihovi interesi, ali ja sam čist, nemam kombinacije sa menadžerima, ne činim nikome ništa zarad mog benefita. To se neće desiti, nije se dešavalo, niti će se desiti.

Video: Neću kao neki sesti na avion i poslati saopštenje: Prvo obraćanje Piskija nakon Mundijala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    5. decembar 2022 | 17:15

    Zaposli jos minimalno 5 japanaca za pomocnike. Bolji su sigurno od ovi tvoji. Vidi kako japan igra

  • Kole

    5. decembar 2022 | 15:57

    Neka se sad jave Krstajic, Tumbakovic, Muslin, Drulovic i svi ostali koji su bili selektori prethodnih godina, covek ih je direktno prozvao da nisu posteno radili svoj posao. Ili neka kaze ko je narucivao i da dokaze ili da se javno izvini ovim ljudima.

  • bballer

    5. decembar 2022 | 15:58

    Hahahahaha da da rece onaj sto blati sve igrace na klupu..kao da nista ne vrede. Sto ti igraju povredjeni igraci 90min..znaci oni vise vrede od onih zdravi na klupu. Nego moraju da igraju..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA