Zlatko Dalić iskren: "Japanci su nas potcenili"

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv brazila

  • 5
Zlatko Dalić Foto: Tanjug/AP

Ovo je istorijski rezultat, mislim da smo dobro i borbeno odigrali, izjavio je selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nakon utakmice sa Japanom.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je danas, na stadionu "Al Janoub", selekciju Japana u osmini finala Mundijala nakon boljeg izvođenja penala (3:1), pošto je rezultat bio nerešen (1:1) posle 120 minuta igre.

- Veliki je rezultat ući među najboljih osam reprezentacija sveta. Prvih pola sata smo imali kontrolu, ali smo sami sebe doveli u probleme.Japanci su nas potcenili i to im je bila greška. Mislili su da će lako protiv nas. Nikad ne potcenjujte Hrvate. Primili smo gol iz prekida, što nismo jako dugo. Taj nas je gol uneredio - izjavio je Dalić za HRT.

Luka Modrić je istakao da njegova ekipa ne može da igra bez drame.

- Srećni smo jer smo prošli. Japanci su stvarno nezgodni.Odlično trče. U prvom delu smo imali dobre šanse koje nismo iskoristili. Ipak smo opet pokazali karakter i došli do penala. Skidam kapu Livakoviću, pokazao je da je sjajan golman. Ko god dođe, s nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Bićemo tamo bolji nego danas - zaključio je Modrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    5. decembar 2022 | 22:54

    Svasta.Pa nije Japan bio favorit vec Hrvatska.Japanci mogu da budu prezadovoljni nastupom u Kataru.Ispali su na penale a pobedili su Nemacku i Spaniju.

  • lux

    5. decembar 2022 | 22:37

    spravom su vas potcijenili..samo sreca vas drzi u igri..iskreno igrate za davno da ispadnete..sad ce vas brazili poniziti sa 4 do 5 golova..

  • bl@

    5. decembar 2022 | 22:54

    Iskreno, po vidjenom, nisu vas podcjenili nego nadigrali. Ipak su to igraci koji nisu "svjetska imena" (manekeni na terenu) i dokazali su da trudom i zalaganjem mogu biti i te kako veliki. Mislim da ste vi njih i te kako podcjenili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA