Poginuo još jedan migrant u Kataru, stradao u bazi Saudijske Arabije, FIFA izrazila duboko žaljenje

U pitanju je Filipinac

  • 1
Katar Qatar stadion radnici Foto: Shutterstock

Svetska fudbalska federacija (FIFA) izrazila je "duboko žaljenje" posle vesti da je jedan radnik, migrant, koji je bio angažovan na jednoj od mundijalskih lokacija, poginuo.

U pitanju je Filipinac, koji je nastradao dok je radio u okviru risorta koji je koristila reprezentacija Saudijske Arabije, prenosi BBC.

Iz tabora Svetske fudbalske oranizacije rečeno je da su upućeni o tragičnom događaju koji se desio, oko kojeg, ipak, nema drugih detalja osim činjenice da se desio. FIFA je saopštila da je u kontaktu sa lokalnim autoritetima od kojih će pokušati da dozna više o tome kako je došlo do smrti radnika.

- FIFA duboko žali zbog ove tragedije i naše misli i simpatije su uz porodicu radnika - rečeno je iz Svetske fudbalske federacije.

- Bićemo u poziciji da damo komentar o ovom slučaju tek onda kada čitav proces u vezi sa pogibijom radnika bude bio kompletiran - poruka je FIFA.

Ovo je prva smrt radnika u Kataru za vreme trajanja Svetskog prvenstva, ali je veliki broj njih, neki izveštaji kažu i 6.500, nastradao u prethodnih 10 godina tokom izgradnje celokupne infrastrukture za Mundijal. Zbog tretmana prema radnicima, uglavnom su u pitanju migranti, Katar je dugo bio na udaru međunarodnih organizacija za ljudska prava, ali to, za FIFA, nije bila smetnja da ova država prema planu pripremi i organizuje najveći sportski planetarni događaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    8. decembar 2022 | 08:01

    Osim saučešća i simpatije bolje pošaljite neki milion porodici. Za vas to nije ništa a njima menja zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA