Fudbalski Savez Portugala se oglasio povodom Ronalda: Evo šta piše u saopštenju

Uzavrela atmosfera među Portugalcima, pred bitan meč na Mundijalu

  • 2
Kristijano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalija Švajcarska Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar 2022 Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Portugalije (FPF) demantovao je danas da je kapiten Kristijano Ronaldo pretio da će da napusti nacionalni tim ako ne bude u startnoj postavi sa Švajcarskom u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Portugalski rekord je objavio ranije danas da se Ronaldo posvađao sa selektorom Fernandom Santošom uoči duela sa Švajcarskom.

- Ronaldo je burno reagovao kada mu je selektor Portugalije Fernando Santoš saopštio da će biti na klupi za rezerve protiv Švajcarske. Ronaldo je selektoru rekao da će da se vrati u Portugaliju ako ne bude u startnih 11. Međutim, kapiten se posle nekog vremena 'ohladio' i odlučio je da ostane sa reprezentacijom - navodi se u tekstu "Rekorda".

Međutim, FPF je demantovao ove informacije.

- FPF želi da objavi da kapiten naše reprezentacije ni u jednom trenutku nije pretio da će da napusti Katar. Svaki dan koji Ronaldo provede u reprezentaciji je jedinstven po nivou posvećenosti i profesionalizma, koju demonstrira. Njegova posvećenost reprezentaciji nikada se nije dovodila u ptanje. Svoju posvećenost nacionalnom timu pokazao je i na meču sa Švajcarskom. Svi želimo da ovo SP bude najbolje koje je Portugalija ikada igrala - navodi se u saopštenju FPF.

Kristijano Ronaldo Cristiano Ronaldo Portugalija Švajcarska Svetsko fudbalsko prvenstvo Katar 2022 Foto: Tanjug/AP

Portugalija je pobedila Švajcarsku 6:1, a Ronaldova zamena Gonzalo Ramoš postigao je "het-trik" na ovoj utakmici. On je ušao u igru u 74. minutu. Ronaldo je juče odbio da trenira sa rezervama Portugalije, već je radio oporavak sa prvotimcima u teretani.

Utakmica između Portugalije i Maroka biće odigrana u subotu od 16 sati. Santoš na ovom meču neće moći da računa na Danila Pereiru i Nunja Mendesa, koji su zbog povreda napustili trening kamp nacionalnog tima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    8. decembar 2022 | 13:15

    Čovjek je fudbalska mašina! Nevjerovatno disciplinovan i veoma veliki profesionalac i radilica. Šta mu se desilo u poslednjih par mjeseci, nije lako za objasniti. Pogotovo kad svi znaju, koliko je ovaj lik disciplinovan bio i ostao tokom svoje cijele karijere! Ali jedno je sigurno, pošto je u klubu bio u svadji sa trenerom, izgubio je mjesto u startnih 11, (a samim tim i takmičarsku formu) tako da je u jednu ruku i zasluzio da ulazi sa klupe…

  • Meda

    8. decembar 2022 | 12:38

    On jw doktor fudbala i mora biti u startnih 11, kraj i tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA