≫ 

Ko je golman Livaković, čudo na golu Hrvatske? Vatreni su zbog njega u polufinalu Mundijala!

Livaković je kandidat za najboljeg golmana Mundijala

  • 27
Dominik Livaković Foto: Tanjug/AP

Fudbalske reprezentacije Hrvatske izbacila je Brazil sa Svetskog prvenstva u Kataru i plasirala se u veliko polufinale, a junak meča bio je neverovatni golman Dominik Livaković. 

Od početka Svetskog prvensta u fudbalu neverovatni Livaković je napadače u Kataru dovodio do ludila, a ništa drugačije nije bilo ni u četvrtfinalu sa Brazilom. U nekoliko navrata, golman Dinamo Zagreba je svojim intervencijama ostavio svoj timna prvenstvu i dobro iznervirao igrače Brazila.

Još jednom, Livaković je privukao pažnju ljubitelja fudbala širom sveta. Pre toga, hrvatski golman je postao treći čuvar mreže u istoriji Mundijala koji je odbranio tri penala na jednom susretu i tako je pomogao Hrvatskoj da preskoči Japan i da se plasira u četvrtfinale.

Ko je Dominik Livaković?

Livaković je rođen u Zadru, ima 27 godina,  i predstavlja "sete Dinama" i od početka karijere je na Maksimiru. Prvi put je privukao ozbiljnije pažnju 2018. godine, kada ga je kao rezervnog golmana Hrvatske s tribina bodrila majka Manuela, bliska rođaka legendarnog jugoslovenskog fudbalera i jednog od najboljih golgetera u istoriji OFK Beograda Josipa Skoblara. I njeno devojačko prezime je Skoblar. Pre nego što se udala za bivšeg državnog službenika Zdravka Livakovića i s njim dobila sina Dominika.

Karijera

Livaković je prošao sve mlađe reprezentativne selekcije, a za prvi tim Vatrenih odigrao je 38 mečeva. U nacionalnom timu je bio i 2018. godine kada je Hrvatska osvojila srebrnu medalju. O kakvom je golmanu reč vidi se i po tome što je na meču sa Brazilom imao više intervencija nego golman Alison tokom celog turnira. Golman Vatrenih je u najmanje 8 navrata sačuvao gol hrvatske, dok je Alison do sada to radio 5 puta.

Trenutni ugovor

Ono što je sigurno, Livaković je privukao pažnju fudbalskih velikana. Njegov ugovor sa Dinamom ističe u  junu 2024. godine, a trenutno, njegov vrednost iznosi oko 8.5 miliona evra. naravno, ovo je trenutno cena, pošto ce posle Svetskog prvenstva sigurno biti višestruka veća, posebno ako bude proglašen za najboljeg golmana turnira.

Video: Ušli smo u hotelsku sobu Ivane Knol: Pričala o konkurentkinjama Adrijani Limi, Alesandri Ambrozio...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA