≫ 

Sosa puca od samopouzdanja: "Hrvatska je evropski i svetski Brazil"

Hrvatska je u polufinalu

  • 2

Fudbalske reprezentacije Hrvatske izbacila je Brazil sa Svetskog prvenstva u Kataru i plasirala se u veliko polufinale.

Posle meča fudbaler Hrvatske Borna Sosa je istakao da je ova pobeda posebna za njega.

- Ne znam šta bih rekao. Utakmica jako teška, protiv Brazila, koji je možda i najbolja ekipa po imenima i kvalitetu. Pokušali smo da smanjimo prostor što više i dali smo sve što smo mogli. Mnogo smo se pomerali levo i desno, zatvrali te rupe u koje su oni upadali konstantno i stvarno vršili presing tokom svih 120 minuta. Brazil je za mene fudbal i fudbal je za mene Brazil. Zato je pobeda nad Brazilom za mene nešto specijalno. Jedva čekamo polufinale - istakao je Sosa i dodao:

- Mislim da je Hrvatska i evropski i svetski Brazil. Drugo Svetsko prvenstvo, prvo finale pa dsad polufinale. Ne znam koliko se reprezentacija može pohvaliti sa tim. Iako smo zemlja od 4 miliona ljudi, imamo toliko pozitivnih stvari i toliko dobrih igrača. Mislim 18 novih igrača da imamo od poslednjeg Mundijala. Toliko nas igra prvi put Svetsko prvenstvo, a ušli smo u polufinale, pobedili Brazil i san se nastavlja.

Sosa je istakao i koga bi voleo u polufinalu.

- Lično bih voleo Argentinu. Voleo bih Mesija jer mu je ovo poslednje Svetsko prvenstvo i igrati protiv njega je nešto posebno. Voleo bih da oni pobede, pa da mi pobedimo Brazil, Argentinu i na kraju Francusku i osvojimo Svetsko prvenstvo.

Video: Presrećna Ivana Knol za Telegraf posle istorijske pobede Hrvatske i prolaska u polufinale SP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. decembar 2022 | 20:07

    Hrvatska ima jednog Mamica a Srbija hiljadu,razumete Mamic je i napravio hrvatski fudbal i tu ekipu,vedrio i oblacio fudbalom,a kod hiljadu strucnjaka koji sastavljaju tim,od menadzera,mafije,navijaca,lobista i sta onda ocekivati,mi smo postali dinar za podsmejavanje u svetu fudbala

  • Veca

    9. decembar 2022 | 22:59

    Prerano se radujete, ispusice te vec u polufinalu. Zivi bili pa videli😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA